Nu uit!

Published on januari 13th, 2016 | by snoeischaar

0

Pure klasbak singles op Famous Class-label

Ariel Panero, zegt die naam jou wat? Nee, mij ook niet! Tot voor kort dan, want hij blijkt jarenlang een drijvende kracht geweest te zijn achter het New Yorkse uitgaansleven, of beter gezegd achter Brooklyn’s alternatieve bandjes-scene. Onder het ironische motto ‘More Condos Less Artists’ ging hij eigenhandig de strijd aan met allerlei pandeigenaren en wist daarbij speelplekken voor popmusici voor elkaar te boksen. Iets waar hij wonderwel keer op keer in slaagde en dat kwam hem weer op veel plaatselijke waardering te staan.

ariel panero

Een jaar of vijf geleden overleed Ariel Panero plotseling, aan hard drugs zegt men wel. Het effect ervan was een gapende leegte die hij achterliet. Nu ik erover nadenk: hoe gapender het gat dat iemand achterlaat hoe levendiger de herinnering aan de desbetreffende persoon. Dat ben je met me eens, toch?

In het geval van Ariel deed zijn wegvallen zich vooral voelen bij een stel goede vrienden van hem. Zij maken deel uit van een soort van kunstcollectief en besloten tot een muzikaal eerbetoon aan Ariel, bestaande uit een nog immer uitdijende serie 45s. Ze re-stylden daartoe hun platenmaatschappijtje Famous Class en gaven de platen uit deze serie steevast het motto ‘MC/LA’ mee, oftewel datzelfde ‘More Condos Less Artists’ dus. In 2010 werd een aanvang gemaakt en inmiddels is er een fraaie serie opgebouwd van welgeteld 16 exemplaren. De hele serie ziet er prachtig uit, is met een ijzeren consequentie vormgegeven en ook inhoudelijk is het van een roestvrijstalen concept: steeds op de A-kant een (al dan niet) nieuwe en opkomende band met een unreleased track. Die desbetreffende band mag op hun beurt steeds de B-kant verzorgen, bestaande uit een ander bandje die zij als veelbelovend zien. En… elk plaatje is steevast opgedragen aan Ariel Panero.

famous3

famous2

Aldus is in chronologische volgorde op de markt geslingerd:

LAMC No. 16: La Luz / Scully
LAMC No. 15: Jeff The Brotherhood / Colleen Green
LAMC No. 14: Speedy Ortiz / Chris Weisman
LAMC No. 13: Parquet Courts / Future Punx
LAMC No. 12: White Fence / Jack Name
LAMC No. 11: Mikal Cronin / Wand
LAMC No. 10: Fuzz / CCR Headcleaner
LAMC No. 9:  Lower Dens / Horse Lords
LAMC No. 8:  Xiu Xiu / Lawrence English
LAMC No. 7:  Ty Segall / Chad and the Meatbodies
LAMC No. 6:  Cass McCombs / White Magic
LAMC No. 5:  HUNX / Cassie Ramone
LAMC No. 4:  Deerhoof / Half Wail
LAMC No. 3:  Thee Oh Sees / The Mallard
LAMC No. 2:  Future Islands / Ed Schrader’s Music Beat
LAMC No. 1:  A Place To Bury Strangers / Ceremony

Het zal je niet verbazen maar het resultaat is een uiterst fraai stapeltje muziekjes. Trek er wilekeurig eentje uit, slinger ‘m op je draaitafel en je dag is weer helemaal goed! En dan nu de aanbieding van de week: deze stapel van 16 kun je thans met 10% korting rechtstreeks kopen bij Famous Class (ikzelf betaalde inclusief porto in totaal slechts 133 dollar). En zonder dat je het zelf in de gaten hebt steun je dan ook nog eens een goed doel want ‘proceeds are going to the Ariel Panero Memorial Fund.’
Check www.famousclass.com

famous1

famous4

PS: het heeft verder weinig met bovenstaande te maken maar op Famous Class verscheen afgelopen jaar ook deze superieure dubbel 7 inch ‘Mr. Face’van Ty Segall. Slimmerikken bestellen de hele bups in 1 keer!

ty mr faceb

 

 

 

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑