Overig

Published on januari 4th, 2017 | by koenraadpss

0

De Kettingzaag dodenlijst 2017

Werd jij in 2016 ook zo moe van al dat gelul over al die gestorven pophelden? Al die overdreven lofzangen van allerlei figuren die zich plots profileerden als de grootste fans. Al die flauwe grappen over de nieuwste band in de hemel. Alle geruchten over de doodsoorzaak. Dat pedante gezoek naar expliciete en impliciete verwijzingen op het laatste album. Dat afgrijselijke gezever over een wereld die nooit meer hetzelfde zal zijn.
Alsof er voor 2016 nog nooit iemand was doodgegaan… Alsof we bij DWDD uitgelegd moesten krijgen wat dat eigenlijk voor iets is, de dood….

En dan waren er ook nog al die zogenaamde kenners met hun eeuwige distinctiedrang die dan weer kwamen zeuren dat het zo onterecht is dat de dood van de gitarist van een alleen onder kenners bekende obscure eighties-band zo weinig aandacht heeft gekregen.

Kortom, bah, bah en nog eens bah.

Vandaar dat ik nu alvast voor het jaar 2017 een lijstje maak met artiesten die dit jaar komen te overlijden. Dan hebben we dat hier op de Kettingzaag gehad. En daarna wil ik ook niets meer over dit onderwerp horen.

-Zoals George Michael liet zien, overlijdt er ieder jaar minimaal één eighties-held. Ik nomineer voor 2017 de gewezen heroïne-addict Boy George. Ergens deze winter krijgen we dus een week lang Karma Kameleon te horen. Om het nog erger te maken blijkt Marc Marie Huijbregts een grote fan. DWDD organiseert een tribute.

-Ieder jaar overlijdt er een artiest waarvan je dacht dat ie al lang dood was. Dit jaar zal dat Tina Turner zijn. Sylvana Simons zal ons in de maand maart aan tafel bij Matthijs bijstaan.

-Als de dagen lengen, sterven de ergste krengen. Dit jaar heet het kreng Sinead O Connor. De gewezen voorvechtster van kale vrouwen had zichzelf ingemetseld in een middeleeuwse muur van een Iers klooster. Als eerbetoon laat Claudia de Breij zich live bij DWDD kaalscheren.

-Beatles-haters krijgen het zwaar deze zomer. Nadat Ringo Starr is komen te overlijden, begint de NOS met een non-stop-documentaire over de Fab Four. Patricia Paay vertelt bij DWDD dat de Beatles-drummer niet alleen hard op drums kon beuken.

Robert Smith is een van de vele slachtoffers van een wederom uitzonderlijk hete nazomer. De voorman van The Cure blijkt te zijn gesmolten. Nico Dijkshoorn draagt bij DWDD een ontroerend gedicht voor. Dat ook Vanilla Ice de zomer niet heeft overleefd, valt alleen De Kettingzaag op.

-Sommige mensen sterven nadat hun tijd was gekomen. David Crosby is zo iemand. Babyboomers over de hele wereld reageren nochtans geschokt. Mart Smeets durft Crosby bij DWDD een genie te noemen.

-Overmatig gebruik van medicatie eist ook weer zijn tol. Dit jaar sterft nineties-sterretje Alanis Morrissette onder mysterieuze omstandigheden. Leo Blokhuis legt bij DWDD uit dat op haar bekende CD Jagged Little Pill uit 1995 al veel impliciete toespelingen op haar naderende dood te vinden zijn.

-In december zwaait Nederland niet alleen Sinterklaas maar ook Barry Hay uit. ‘Barry Doei’ wordt een grote hit voor Gerard Joling. In DWDD onthult Peter R. de Vries dat er een raar luchtje zit aan het overlijden van de voorman van de Golden Earring. Hij kondigt aan dat hij in het nieuwe televisieseizoen de onderste steen boven zal krijgen.

Overigens zal 2017 tevens geboortejaar blijken te zijn van een aantal boegbeelden van de neo-gabberhouse-revival van 2042.

Maar daar hoor je dan weer niemand over.

Comments

comments


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑