Nu uit!

Published on november 22nd, 2013 | by debramster

1

Blood Orange doet ook al leuke dingen

Kent u Test Icicles nog? Of Lightspeed Champion? Nee, nou vergeet ze ook maar meteen weer, want Devonté “Dev” Hynes, het belangrijkste lid van beide bands, heeft allang weer een nieuwe band en wel Blood Orange. Die naam duikt nu in ene overal in de sociale- en papieren media’s op. Dat is niet toevallig, want Dev heeft onlangs met Cupid Deluxe een heel lekker nieuw plaatje gemaakt.

Zwarte Morrissey

Dev is trouwens voorwaar geen kleintje in de wereld van de moderne popmuziek. Als artiest heeft hij al heel wat leuke plaatjes gemaakt, maar als schrijver voor anderen timmert hij ook aardig aan de spreekwoordelijke weg. Zo werkte hij samen met Basement Jaxx, Chemical Brothers en schreef hij hits voor Solange en (hee, daar is ze weer) Sky Ferreira.

Opgepend door Dev

De geboren Brit Dev is wat je noemt een muzikale duizendpoot. Maakte hij met Test Icicles nog dansbare lawaaimuziek die destijds in de mode was, als Lightspeed Champion klonk hij als een zwarte Morrissey en dito Bright Eyes ineen. Met Blood Orange slaat hij weer een nieuw paadje in, namelijk dat van een lush geproduceerd pop-arrenbie amalgaan, waar Toro Y Moi sinds dit jaar het copyright op leek te hebben. Zij die de jaren tachtig bewust hebben meegemaakt zal bij het beluisteren van Cupid Deluxe meer dan eens de naam Prince, of misschien zelfs Luther Vandross, te binnen schieten. Liefhebbers van hiphop van de oude stempel komen ook aan hun trekken. In Clipped On, bijvoorbeeld, waar rappert Despot als twee druppels water klinkt als Treach van Naughty By Nature.

Image

Kijk, dit is hem

Cupid Delux is  een sterrenparade waar je meneer en u tegen zegt. Hipsterproducer Clams Casino draait bijvoorbeeld aan wat knoppen, Friends’ Samantha Urbani zingt een moppie mee en zo zijn er nog allerlei gasten uit allerlei hippe bands die ieder op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan Dev’s plaatje. Het resultaat is zo’n lekkere glijplaat, waar ze er tegenwoordig niet meer zoveel  van maken. Lekker hoor. Oplettende Sinten doen er hun voordeel mee.

Lekker glijen met Dev

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Blood Orange doet ook al leuke dingen

  1. Pingback: George en Samantha doen Morrissey | KETTINGZAAG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑