Nu uit!

Published on mei 23rd, 2022 | by Der Wolfshund

0

BONGLOARD TEEP = UIT & ROCKT

Bongloard speelde afgelopen vrijdag in Db’s hier in Utrecht. De garagerockers speelden de pannen van het dak en veranderden de zaal in een dampende ketel hormonen. Opgezweept door de energie van de band danste en sprong het publiek vanaf het eerste nummer in het rond als een bende dolle kikkers.


Na de show was een teepje van het die dag uitgekomen debuutalbum snel gekocht.


Mooi om te horen en zien hoe alles verandert en toch hetzelfde blijft. Dit zijn gasten voor wie Nirvana is wat The Beatles en The Sex Pistols voor voorgaande generaties waren. Tussen twee nummers door kregen de dinosauriërs van Metallica lekker onderuit de zak. Ook in dat opzicht heeft de tijd niet stil gestaan. Metallica is de Emerson, Lake en Palmer van de 00’s. En zo schuift alles op.


People Overreacting To My Behaviour reflecteert dat. Het is punk geïnspireerd door de now sound zoals we die kennen van Ty Segall en Ohsees. Fuzzpedaal op maximaal en gaan. Maar de band doet meer dan alleen herrie schoppen. Bongloard schrijft mooie liedjes en verpakt die in prikkeldraad om vervolgens het hele zaakje onder stroom te zetten.


De elpee volgt, maar omdat ‘vinyl weer helemaal terug is’ duurt dat tegenwoordig ongeveer net zo lang als wanneer je een Trabant had besteld in de toenmalige DDR.

De psychedelische punk jam op het eind komt niet echt uit de verf maar dat mag de pret niet drukken. People Overreacting To My Behaviour is een fakking vette plaat, die meer doet dan alleen korte metten maken met alles wat kut was aan de afgelopen twee jaar.

Nothing to die for, I need something to live for zingt Jannes op Nothing To Live For. Met een plaat als deze op je conto zou ik zeker nog even blijven ademhalen.

Luisteren en kopen doe je hiero:

Comments

comments


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑