Nu uit!

Published on juli 7th, 2017 | by Der Wolfshund

0

BOOMSLANG MET BALLEN

Canshaker Pi in Ekko was vorig jaar één van de twee concerten waarbij ik niet ben weggelopen (*) om te roken of te pissen, of omdat het weer eens strontvervelend was. Ik heb het dan over al die te vroeg piekende bands waarmee je wordt doodgegooid – die spelen als openingsnummer een ‘stevige binnenkomer’, waarna er 10 niemendalletjes volgen, waarna er wordt afgesloten met de 3FM hit.

“Mijn een zorg.”
Alfred E. Neuman

Canshaker Pi speelde alleen maar hits; steengoeie nummers met hooks en memorabele riffs.
En ik had voor die avond, 23 december zeg ik uit mijn blote hoofd, nog geen noot muziek van de boys gehoord. Of toch, ik heb een keer met een half oog een gare DIY videoclip bekeken.

Het optreden was geweldig. Ik ging die avond gelukkig en zwaar onder de indruk naar huis.

Maar genoeg daarover, de rest van dit stukje bevat nog veel meer oud nieuws. Oud nieuws in de vorm van een nieuwe Canshaker Pi plaat met daarop twee eerder uitgebrachte EP’s en hun debuutsingle.

   

Voor zeven van de negen liedjes geldt dat dit de eerste keer is dat ze uitkomen – in een eindige oplage welteverstaan, zo eentje die je in je hebberige handjes kan houden; want persoonlijk heb ik er nog steeds moeite mee om een handvol eentjes en nulletjes een release te noemen.

“Why? Because fuck you, that’s why.”
Internetmeme, herkomst onbekend

En daarmee zijn we aangekomen bij Boomslang For Ed, de nieuwe-ouwe-plaat dus met acht ouwe-nieuwe-liedjes plus een nooit eerder uitgebracht bonusnummer. Hij is verschenen op Milkcow Records in een oplage van 500 stuks (100 zwart, 400 rood).

De meeste mensachtigen kunnen de liedjes waarschijnlijk achterstevoren in hun slaap meezingen. Ik ben hard aan het oefenen met behulp van dit handzame stuk rood plastic.
De laatste EP staat op kant 1 en dat is mooi, want kant 1 is over het algemeen mijn favoriete plaatkant. De productie aan deze kant van de uitloopgroef is gezond vetter en de liedjes zijn net iets beter. Het klinkt alsof ze beter weten wat ze willen – ongetwijfeld omdat de boys tussen de twee EP’s belachelijk veel hebben opgetreden en oefening kunst baart. Kant 2 is iets noisier, laten we zeggen meer in de geest van een te vroeg gestorven alternatieve rockster.

“Vat je makker?”
Terpen Tijn

De plaat draait op 45 toeren en is een vloek en zucht voorbij. Maar met negen liedjes kan je het moeilijk een maxisingle noemen. Het is gewoon een hele snelle elpee, laten we het daar maar op houden.

En dan de hoes. De foto op de voorkant is er letterlijk eentje om in te lijsten; een schattig kereltje dat je met grote ogen aanstaart, met een uitdrukking die ergens tussen angstig afwachtend en hoopvol berustend ligt.

“Alles wat ons in anderen interesseert,
kan ons iets doen begrijpen over onszelf.”
Carl Gustav Jung

Boomslang For Ed is puike aardappels-met-groente-en-vlees indierock, met lef en overtuiging gespeeld door deze jongemannen die stuk voor stuk jonger in jaren zijn dan Kurt C. dood is en samen even oud als Stephen Malkmus.

* Het andere concert van vorig jaar waarbij ik ben blijven staan was Paul Collins in dB’s.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑