Live

Published on januari 27th, 2017 | by snoeischaar

0

Boss Hog: Erik Mans is ons voor!

Hey, wat krijgen we nou? Willen we net een diepgaand stukkie gaan schrijven over het aankomende optreden van Boss Hog in De Helling (op zondag 5 februari), blijkt dat de TiVre website ons voor is! ‘An introduction to Boss Hog by Erik Mans, manager productie en facilities TivoliVredenburg.’ staat er te lezen. Nou ja, ook goed! Die Erik is niet de minste natuurlijk, hij scheurde jarenlang Europa door met bandjes als Mudhoney enzo. … Voordat Erik hier en hieronder de ruimte krijgt om zijn aanhangerschap uiteen te zetten valt hij met de deur in huis en komt hij met een definitief Jon Spencer-Spotify lijstje op de proppen. Hou je vast, dit zijn zijn favorieten:

Jon Spencer Blues Explosion: Bellbottoms
Boss Hog: Whiteout
Jon Spencer Blues Explosion: AFRO
Heavy Trash: Good Man
Jon Spencer Blues Explosion: Very Rare
Boss Hog; I Dig You
R.L.Burnside & Jon Spencer Blues Explosion – Shake’em On Down
Pussy Galore: Dick Johnson
Jon Spencer Blues Explosion: Black Mold
Heavy Trash: Pimento

En hij vervolgt:

‘Jon Spencer was een ultra coole gast, hij zag er goed uit, had de moves, een echte babe magnet.

Hij heeft daarnaast ook een heel eigen en herkenbare sound, een opwindende mix van blues, rock’n’roll, garage en punk. Zijn band een wild trio, met grondig ongewassen drummer en bassist. De enige echte originele BLUUUEEES EXPLÓÓÓÓSION. Een kreet die hij te pas en onpas over zijn muziek heen uitstrooit. In het toen onvolprezen undergroundhol ‘theater kikker’ mochten we het voor het eerst meemaken.

Vuige rock n roll voor iedereen, met extra seks appeal voor de dames

Later kwam hij op de Oudegracht terug met Boss Hog, Boss Hog was Blues Explosion met, geheel onverwacht, electro invloeden.

Maar wat nog veel belangrijker was, met Cristina Martinez. Een mooie vrouw, Jon Spencers’s vrouw, frontaal naakt op de platenhoezen te bewonderen, dus nu werden ook de mannen via alle zintuigen bevredigd. Teleurstelling voor de dames natuurlijk, bloody hell hij heeft zijn echtgenote meegenomen.

Jon Spencer zal nooit stoppen met spelen, en altijd weer met één van zijn vele bandjes (denk ook aan Pussy Galore, Heavy Trash) langskomen. Begin 2014 was The Blues Explosion een van laatste Amerikaanse bands die op de Oudegracht optrad. Jon Spencer was als vanouds hot, de muziek nog steeds opwindend, de zaal behoorlijk gevuld.

Boss Hog in de Helling, voor elke liefhebber van smerige rock ’n roll, een must see!’


Ook Rosco P. Coltrane en Boss Hogg zelf zijn het erover eens: a must see!

Ook op 4 februari in Maastricht.

 

 

Comments

comments

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑