Klassieker

Published on juli 15th, 2015 | by snoeischaar

1

Buddy Holly had de grootste lul van allemaal

Hilarisch! Vannacht de biografie ‘The Life and Times of Little Richard’ (UK, 1984) van biograaf Charles White in één ruk uitgelezen. Het begint al meteen mooi als Richard zijn jeugdjaren in herinnering roept. Zo had zijn moeder altijd een plankvol met potten zelfgemaakte jam in de kast staan. Kleine Little Richard kwam eens op het lumineuze idee om zo’n potje vol te kakken en het vervolgens terug te zetten tussen de andere. De grootste lol had hij toen ma het bewuste potje nietsvermoedend opende en de essentiële geuren van zoonlief opsnoof. Kwáád dat ze was…

little richart

Ook had de kleine Richard Penniman er schik in om bij buurvrouwen aan te bellen en ze een schoenendoos in cadeauverpakking aan te bieden. Nadat zo’n dame hem vertederd bedankt had, maakte ze binnen die doos open en zette het vervolgens op een gillend vloeken. Kleine Little Richard lag dan ergens om de hoek op de grond, hikkend van het lachen. Je snapt het al: in die doos lag dan een dikke dampende drol, helemaal van hemzelf. Om je te bescheuren!

little richardd
Populaire gast en shit-hot

Nog meer sex staat even verderop beschreven. Yep, de poep- en kakuitspattingen blijken slechts kinderspel bij wat volgde in zijn adolescententijd. Little Richard legt uit dat hij weliswaar op mannen viel, maar tegelijkertijd met ene Angel Lee een stoot van vriendin had met wie hij het zo vaak mogelijk deed. Angel Lee was pas 17 jaar maar verdiende een eerlijke boterham als stripper in een club. Nou ja, wat zeg ik.. ‘met wie hij het deed…’ Hun daad bestond eruit dat zij wat aan zijn tepels sabbelde waardoor hij opgewonden raakte en met de handkar verder ging. Little Richard vertelt het allemaal met een aandoenlijk enthousiasme en laat het verder maar aan de Britten over om zoiets liefdevol op te tekenen.

angel lee
Angel Lee in volle glorie

Een orgie na een optreden was voor Little Richard even gewoon als een frikandel speciaal voor een Nederlander na een avondje stappen. Normaal gesprokjen namen zijn bandleden daaraan deel, of wie er ook maar in de buurt was. En altijd dolle pret! Alles werd opgevoerd met een totale kinderlijke onschuld, want ja, we’re talking mid 50’s here, de boys waren toen nog maar net 20 jaar oud. Jongens waren het nog, maar ondernemende jongens, zich totaal niet bewust van enig taboe of normbesef of wat dan ook.

buddy holly
Dikke maatjes met Buddy Holly

Op bladzijde 87 wordt het helemaal dol als Buddy Holly ten tonele wordt gevoerd. Richard en Buddy traden in die jaren veel op samen. Op een goede avond had Little Richard net opgetreden en zoals gewoonlijk trok hij zich terug met Angel Lee in de kleedkamer. Ik laat voor het gemak Richard nu even zelf aan het woord:

“…One time we were playing at the Paramount Theatre and when I got ready to have an orgy Buddy would come up too. He was huge! I’ve never seen anybody that big in my life! Buddy liked Angel. He was a wild boy for the women. Buddy came into my dressing room while I was jacking off with Angel sucking my titty. Angel had the fastest tongue in the west. Well, she was doing that to me and Buddy took out his thing. He was ready, so she opened up her legs and he put it in her. He was having sex with Angel, I was jacking off, and Angel was sucking me when they introduced his name on stage! He was trying to rush so he could run on stage. He made it, too. He finished and went to the stage still fastening himself up. I’ll never forget that. He came and he went…”

Met die kennis in het achterhoofd ga je toch wat anders kijken naar dit klipje, opgenomen in het bewuste Paramount Theatre in 1957. De presentatrice lijkt niet helemaal onwetend van wat zich daar backstage afspeelt, het is maar hoe je haar woorden wil horen…

 

 

 

 

 

Comments

comments

Tags: ,


About the AuthorOne Response to Buddy Holly had de grootste lul van allemaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑