Nu uit!

Published on december 22nd, 2015 | by debramster

1

Carice maakt beste plaat van het jaar

December lijstjesmaand. Overal op de hele interwebs vertelt iedereen aan elkaar wat de beste platen van dit jaar waren. Wij hebben zoals wel vaker de trend gezet, door daar al in oktober mee te beginnen.

Toen riepen wij tegen iedereen die het wilde horen dat Rodney Cromwell met Age Of Anxiety de leukste plaat van het jaar heeft gemaakt. Voor de zekerheid hebben we plaat sindsdien menigmaal grondig nageluisterd en we blijven bij onze conclusie. Sinds vandaag weten we dat die superplaat van Rodney een Nederlands tintje heeft. De liedjes zijn namelijk voor minstens 50% geïnspireerd door het werk van onze eigen Utrechtse CARICE “houdt het dan nooit op” VAN HOUTEN!

Inspiratiebron voor Black Dog?

In een interview op Almost Predictable, Almost praat Rodney honderduit over hoe hij zijn meesterwerkje heeft gemaakt. Hoe hij een beetje bij de pakken neerzat na de scheiding van zijn muziekmaatje Alice. Dat hij daarom maar eens wat muziek ging maken om zichzelf op te beuren. En dat hij  – net als wij allemaal – levenslang geïnspireerd is door de muziek van Kraftwerk, New Order en Giorgio Moroder. Tot zover niets nieuws. Maar hij vertelt ook dat hij tijdens het maken van Age Of Anxiety uitsluitend luisterde naar twee plaatjes: Racine Carree van Stromae en See You On The Ice van Carice potje pies.

Rodney voegt er nog aan toe dat die plaat van Carice ervoor zorgde dat hij tot het gaatje ging bij het maken van zijn eigen plaat. Wij hebben daarom de plaat van Carice zelf ook nog eens even opgezet en begrijpen precies wat Rodney bedoelt.

Wat wij niet begrijpen is dat Rodney in hetzelfde interview wat droevig vertelt dat hij nog dozen vol met onverkochte CD’s van Age Of Anxiety in zijn trapkast heeft staan. Laten wij hem daar snel vanaf helpen. Misschien wil Carice wel een handje helpen.

Wij luisteren intussen nog even naar de speciale kerstbellenversie van Black Dog.

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the AuthorOne Response to Carice maakt beste plaat van het jaar

  1. Pingback: Nog een lijstje voor 2015 - DeKettingzaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑