Overig

Published on augustus 8th, 2012 | by snoeischaar

12

Cariceje, Cariceje toch…

Alsof één Ricky Koole nog niet erg genoeg is, is nu ook Carice van Houten druk bezig haar bevallige kontje de popwereld in te draaien. Zo was ik vorig jaar getuige van een “ Carice presents…. “ avond in de Leeuwenbergh-kerk (onderdeel van Vredenburg) in Utrecht. De avond stond in het teken van Big Star. Het enige originele lid daarvan Jody Stephens plus wat ouwe Posies waren aanwezig en begeleidden allerlei poldertypetjes bij het zingen van nummers van hun favorieten  (tja, Amerikanen doen tenslotte alles voor geld). Waar iedereen bevreesd voor was gebeurde ook: de presentatrice ging zelf ook een liedje zingen!

Nu staat Big Star bij mij in very high esteem, dus je moet wat mij betreft wel óf hondsbrutaal óf vreselijk naïef zijn om hier je handen aan te willen branden. Hoe dat bij Carice precies zat weet ik niet, feit is wel dat ze er met haar grachtengordelpootjes niet vanaf kon blijven. Voordeel van actrices die zingen is overigens wel dat ze zo verdomd goed betekenisvol in de verte kunnen staren…

Nu kwaakte Carice ooit bij Zomergasten dat ze een bewonderaarster is van Antony & the Jonsons. Welnu, dat was niet aan dovemansoren gericht, want van Antony verscheen deze week het nummer Cut The World en in het clipje ervan – je raadt het nooit- is een hoofdrol voor onze Carice ingeruimd. Het clipje schijnt inmiddels al behoorlijk controversieel te zijn en de fans buitelen over elkaar heen om de juiste symboliek ervan te duiden. Zie hier voor meer info.

Binnenkort verschijnt het (ahum) langverwachte album van Carice ( ‘Het maken van dit album is een van de mooiste, bevrijdendste ervaringen uit mijn leven’). Zoals altijd het geval is bij zingende acteurs/actrices zal dit een hoop publiciteit en leuke verkoopcijfers genereren, maar zal later blijken dat het met de eeuwigheidswaarde ervan minder goed gesteld is. Daar durf ik mijn luizige blogpootjes voor in het vuur te steken.

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author12 Responses to Cariceje, Cariceje toch…

 1. debramster says:

  Ha, de spijker op zijn kop. Het is verbazingwekkend hoe Carice-potje-pies sinds haar Zomergastenoptreden ineens de Nederlandse hoeder van de goede smaak is geworden. Matthijs hangt aan haar lippen als ze bij dat programma weer eens komt vertellen wie we nu weer goed moeten vinden.

  Ik vroeg me dus al een tijdje af wie in ‘s hemelsnaam die “Carice presenteert…” concerten bezoekt. Maar dat ben jij dus! Wie komen daar nou op af? Het kan trouwens erger: laatst zag ik op de Rode Doos een aankondiging voor “Giel presenteert…”. Brrrr.

 2. Mike says:

  Ja, ik had een buitenlandse gast op bezoek en was wanhopig op zoek naar enig entertainment…. en werd zo rechtstreeks in de armen van Carice gedreven, ik liep met open ogen in de gemene valstrik die ze gezet had….en vond mezelf terug tussen een braaf en zittend seniorenpubliek, het voorportaal van de hel, en dat in een kerk, brrr…..

  BTW, als ik dit weekend een uurtje vrij kan maken dan zal ik me zeker gaan verdiepen in je Bowie-bijdrage, is nogal een kluif 🙂

 3. KPSS says:

  Ooit heeft op de oude chainsaws nog een recensie gestaan van een concert van Juliette and the Licks van filmsterretje Juliette Lewis. Zingen over filmsterren levert al weinig op (zie vorige popquiz) maar filmsterren die zelf gaan zingen zijn nog erger. Zie bijvoorbeeld:

  -Don Johnson
  -Patrick Duffy and Mireille Matthieu

 4. debramster says:

  Bruce Willis, Michael Knight, Linda, Roos en Jessica..

  @Snoei: ik zou vooral Baal even helemaal uitkijkem 🙂

 5. KPSS says:

  Overigens gouden plak voor de snoeischaar voor het olympisch onderdeel ‘mooie openingszinnen schrijven.’

 6. Frank says:

  Zangers die schilderen, voetballers die acteren, acteurs die zingen, ambtenaren die webloggen. Multi-talentjes zijn we allemaal.

  Alleen het zingen bij Carice potje pies, potje kak kalender blijft wat achter. “Houdt het dan nooit op” moeten de aanwezigen gedacht hebben.

 7. debramster says:

  Potje kak, almanak, toch?

 8. Frank says:

  Urbanus had het inderdaad over Almanak. Maar dit was een persoonlijke variant. Had ooit een vlaams meiske genoemd Clarice.

 9. KPSS says:

  Heb je ook gepoept met Clarice?

 10. Frank says:

  ehhhh bah.

  Natuurlijk 🙂

 11. debramster says:

  Speciaal voor de Snoei. En je moet haar nageven: van de actriese Cariese is absoluut niets te zien op het podium. Alle emotie recht uit het hart.

  http://www.youtube.com/watch?v=BnWNObLd9es

 12. Mike says:

  Damn, best wel goed, I’m impressed, ik ga haar stalken denk ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑