Overig

Published on april 27th, 2014 | by snoeischaar

5

Dat spotje voor de Europese verkiezingen…

Wat een treurnis toch dat spotje, zelfs jaloersmakend knappe negerinnen worden er bijgesleept om maar wat aandacht te trekken… het liedje eronder is ook al van een ongekende schoonheid. Wat een contrasten toch, de verborgen verleider…. New Slang heet het nummer, van THE SHINS natuurlijk, van hun 1e LP Oh Inverted World (Sub Pop, 2001). Je moet wel onder zestien (4×4) tegels tegelijk geleefd hebben als je dit niet kent.

Het liedje wordt dus de laatste jaren steevast van stal gehaald als er weer eens mensen gemotiveerd moeten worden om het bekende sukkelgangetje naar het stemhok te maken. Laats bij de Gemeenteraadsverkiezingen, en nou weer bij de Europese verkiezingen. Eigenlijk een soort misbruik van de schoonheid van kunst…Ik troost me maar met de gedachte dat componist/zanger James Mercer hierdoor hoogstwaarschijnlijk niet op zwart zaad hoeft te zitten.

Als ik THE SHINS hoor denk ik altijd onmiddelijk terug aan die ene, wonderschone aprildag in 2004. Tijdens het middagprogramma van Motel Mozaique speelden zij in TENT in de Witte de Withstraat een akoestisch optreden, eentje om nooit te vergeten.

Mijn boodschap aan de mensheid is deze: zit je in een dalletje ga dan niet bij de pakken neerzitten. Zet een plaat van The Shins op en het wordt meteen weer een dag met een sterretje!

BTW, was dit nou hetzelfde jaar als toen Antony & The Johnsons ook akoestisch in TENT speelden? Even online spieken: nee, ik vergis me, dat was een jaar later. Mooi programma trouwens in 2005: 2 Many DJs, Antony and the Johnsons, Jens Lekman, Joanna Newsom, Kelley Stoltz, LCD Soundsystem, Nancy Sinatra….

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author5 Responses to Dat spotje voor de Europese verkiezingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑