Klassieker

Published on december 24th, 2013 | by koenraadpss

0

De broek van Joey. Onderzoeksreportage Kettingzaag

Zo rond kerstmis is er weer volop aandacht voor het tragische levensverhaal van ene J. Christus uit Nazareth. Maar heeft iemand rond 25 december ooit eens een gedachte besteed aan de vraag hoe zwaar het leven van Joey Ramone moet zijn geweest? Ik wel. Sterker nog, ook op andere dagen denk ik wel eens aan Jeffrey Ross Hyman.

Aanvankelijk cirkelden die gedachten vooral rondom het vraagstuk van de relatie van Joey met mede-bandlid Johnny Ramone; een überklootzak die Joey geestelijk geselde, vernederde en commandeerde. Waarom bleef je zo lang bij die bruut, Joey?

De laatste tijd echter gaan mijn gedachten uit naar de strakke spijkerbroek van Joey. Twee vragen houden mij bezig: Hoe heeft hij die broek ooit aangekregen? En kon Joey zich in deze broek nog erecties veroorloven?

Ik heb deze vragen voorgelegd aan verschillende experts maar kreeg steeds nul op het rekest. Ook van de vermaarde Ramones-biograaf Sigmund Ramone (geen familie) ontving ik taal noch teken. Het betreft hier blijkbaar gevoelige materie.

De kledingindustrie, meer bepaald de producenten van strakke spijkerbroeken, bleek evenmin erg behulpzaam. Geen enkele door mij aangeschreven fabrikant nam enige verantwoordelijkheid op zich aangaande de spijkerbroek van Joey.  Het kostte mij nog enkele avonden surfen op het wereldwijde web voordat  ik eindelijk enige zicht kreeg op een antwoord. Dankzij google translate ontdekte ik dat het in Macao gevestigde Chong Singh Khan jarenlang hardrocksterren als Michael Schenker, Eddie van Halen en Yngwie Malmsteen van speciale pantalons heeft voorzien.

enkele modellen van Chong Singh Khan

Deze pantalons werden geleverd met enkele Kantonese kleedsters, die met behulp van de zogenaamde fao-tai-techniek deze pantalons over de benen van de heren rocksterren wisten te stropen. Nadat de benen van al het haar waren ontdaan, ingesmeerd waren met uitgekotste satésaus en eventuele uitstekende knie-en enkel-knoken waren bijgeschaafd kon de fao-tai een aanvang nemen. Met het mysterieuze geduld de oosterling eigen stroopten de Kantonese pantalonières de broek over de benen; een procedé dat een dag of twee in beslag kan nemen. Overbodig te zeggen dat de pantalon na deze behandeling niet meer verwijderd kon worden. Over enig sanitair en seksueel ongerief zwijgt de firma Chong Sing Khan in alle talen.

De grote vraag is natuurlijk of ook Joey op deze wijze zijn legendarische broek aangemeten heeft gekregen. Op 13 oktober j.l. stuurde ik een mailtje met die vraag naar de firma Chong Singh Khan, gevolgd door enkele aangetekende brieven en meerdere telefoontjes. Gisteren na terugkomst van een belangrijke redactievergadering vond ik in mijn mailbox het verlossende mailtje. De tekst luidde aldus:       在山顶上擦过,如果设置太阳先生雷蒙裤子永远活着  .

Via google translate kwam ik uit op de volgende vertaling: ‘ broek heer ramone als ondergaande zon gegraasd op bergtop eeuwig leven’.

Het moge duidelijk zijn; het mysterie van de strakke broek van Joey Ramone is nog niet opgelost.

ook de Beegees maakten gebruik van firma Chong Singh Khan

Comments

comments


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑