Overig

Published on april 25th, 2014 | by snoeischaar

2

Die Nescafé commercial….

Die Nescafé commercial die de je laatste tijd overal voorbij ziet komen, heb je daar de muziek van gehoord? Best wel smaakvol uitgekozen door de makers vind ik, ik bedoel het kan altijd erger. Miss Montreal ofzo…

We horen California Soul van Marlena Shaw uit 1969. Een klassiekertje op soul-gebied, hoewel het destijds in NL bepaald geen hitparade-notering opleverde. Grappig hoe dat werkt: sommige muziek wordt pas jaren na dato als klassiek herkend, terwijl andere in zijn tijd bejubeld wordt om vervolgens in latere perioden  -als zijnde volledig irrelevant-   afgedankt te worden (men denke hierbij aan acts als Dire Straits, Sade, Supertramp, U2, Prince, Madonna, ehm… ).

Ooit was ik op het spoor gezet van California Soul doordat Gang Starr het had gesampled op Check The Technique, een track van die sublieme LP Step in the Arena (1991)

In maart 2010 speelde Marlena Shaw in Tivoli, dus die gelegenheid greep ik natuurlijk meteen aan om de legende eindelijk eens van dichtbij te aanschouwen. Overlopend van respect moest ik toch constateren dat ze (moeilijk ter been, lopend met krukken) in de North Sea Jazz-hoek was beland, zoals bekend het één-na-laatste kerkhof van menig zwart artiest… De vriendin die ik mee had getroond was niet echt een vaste Tivoli-bezoekster en na afloop kwam ze met een ontnuchterende mededeling: “dat zó’n vrouw hier in zó’n ouwe teringbende moet spelen….”

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the Author2 Responses to Die Nescafé commercial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑