Nu uit!

Published on november 19th, 2017 | by debramster

1

Earth Girl Helen Brown bezoekt alle planeten

Je zou het zomaar gemist kunnen hebben, maar in de loop van dit jaar hebben Earth Girl Helen Brown en haar Center for Planetary Intelligence Band de planeten Mercurius, Mars en Saturnus bezocht. Het resultaat daarvan is te horen op drie EP’s die (hoe hip) in fysieke vorm alleen op cassette zijn verschenen. Gelukkig kun je deze spacemuziek ook gewoon op digitale platforms als Soundcloud en Spotify vinden.

Maar wie is die Helen Brown dan en werkt zij bij NASA ofzo? Voor zover wij hebben kunnen nagaan is Helen niet verbonden aan welke overheidsorganisatie dan ook. Uit onderzoek van De Kettingzaag blijkt dat zij gewoon Heidi Alexander van The Sandwitches is. Zij blijkt hét feestbeest van de Bay Area te zijn (San Fransisco weetjewel) en het brein van een soort supergroepcollectief dat Earth Girl Helen Brown heet.

Van Mercury, dat eerder dit jaar verscheen

Op haar eerste EP Story Of An Earth Girl uit 2011 speelde bijvoorbeeld Kelley Stoltz mee. Kelley beginnen we steeds meer te kennen als de sugerdaddy van de Bay Area scene, die zijn oneindige talent belangeloos investeert in de ontwikkeling van al het muzikale talent uit die regio. En met resultaat! Ook John Dwyer (toen van Thee Oh Sees, tegenwoordig van OCS) droeg een steentje bij aan die plaat, net als wat gasten van Sonny & The Sunsets en The Fresh And Onlys.

Een groot deel van die muzikale vrienden zijn ook weer te horen op de EP’s Mercury en Mars, die eerder dit jaar het spreekwoordelijke levenslicht zagen en het twee weken geleden verschenen Saturn. Als extraspeciaal toefje slagroom doen ook Ty Segall en Mikal Cronin een duit in het zakje op die nieuwe werkjes. Het resultaat zijn lekker eclectische en feestelijke spacejams die flink naar exotica neigen. Binnenkort zullen die nummers van de EP’s vast wel ergens op een verzamelplaatje verschijnen. En hopelijk zullen de opbrengsten daarvan, net als die van de cassettes naar organisaties gaan “committed to the cessation of violent conflict, the promotion of peace and the dissolution of the military industrial complex.”

Belangrijker is dat Helen en haar band ook live spelen.  Maar wie oh wie haalt deze band nou eens in naar Nederland, zo moeilijk kan dat toch niet zijn ???!??!??

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the AuthorOne Response to Earth Girl Helen Brown bezoekt alle planeten

  1. Pingback: Le Guess Who dag 3, Gustaf is dè band van de zaterdag - DeKettingzaag

Back to Top ↑