Overig

Published on juli 31st, 2012 | by snoeischaar

2

Een kutrelletje om niks?

Stond eergisteren de Kettingzaag nog in het teken van een Engelse anarchistencommune die in 1979 beschuldigd werd van blasfemie, nu worden we alweer ingehaald door de realiteit. Want In Moskou staan deze week de dames van Pussy Riot terecht wegens eenzelfde vergrijp, alleen is het dit keer echt menens. Na het spelen van een wilde punk prayer in een kerk, hangt deze nikita’s namelijk een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar boven het hoofd. Afijn het staat allemaal in de krant, ga toch zelf lezen man.

Wel een contrast tussen deze rauwe werkelijkheid uit het Wilde Oosten en het lauwe protest bij ons in het Westen. Ja want meer dan wat lekker vrijblijvend en gemakkelijk online gekakel komt het niet hier: de sociaal zwakkeren onder ons die zich verenigd hebben op Facebook kunnen – hoe rebels!-  een ‘like’-knopje indrukken (dat zal ze leren daar!). En als je helemaal een verzetstrijder bent kun je ook nog via Amnesty International een online petitie ondertekenen en meteen doormailen naar de procureur-generaal van Moskou. De tekst daarvan gaat van je:

I respectfully urge you to drop the charges of hooliganism and immediately and unconditionally release Maria Alekhina, Ekaterina Samutsevich and Nadezhda Tolokonnikova. Furthermore, I call on you to immediately and impartially investigate threats received by the family members and lawyers of the three women and, if necessary, ensure their protection. Whether or not the women were involved in the performance in the cathedral, freedom of expression is a human right under Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights, and no one should be jailed for the peaceful exercise of this right. Thank you for your attention to this serious matter.

Zo, en nou maar hopen dat die kerel daar engels spreekt! Daarna snel de laptop dichtklappen en vroeg naar bed. Misschien nog effe dromen van Anthony Kiedis, de Che Guevara van deze eeuw, die het waagde in Moskou met een Pussy Riot T-shirtje aan op te treden!

Hoe anders is de situatie in Rusland. Rusland is een verdomd groot land, er is zelfs een straat in Amsterdam naar genoemd…. Rusland, het land van whiskey en tapas, het land van grote componisten als Dostojevski en Stroganoff.

Een land in opbouw, met enorme bodemschatten, maar met nog grotere verschillen tussen arm en rijk. Met corruptie en omkoopbare politici en een politieapparaat dat er flink op inhakt. Kortom, een land dat schreeuwt om een subversieve beweging. Wat dachten we van punk? Afgestoft en opgepoetst blijkt die subcultuur anno 2012 nog steeds effectief en relevant genoeg om de machthebbers daar in het nauw te drijven en tot rare sprongen te bewegen.

Curieus is het allemaal wel…


Zelf ooit een Riot Boy

Toch nog even checken of die grietjes van Pussy Riot ook echt kunnen spélen:

Hm valt wel mee dus….Maar het gáát tenminste ergens over!

Comments

comments

Tags:


About the Author2 Responses to Een kutrelletje om niks?

  1. Frank says:

    Wat een kutmuziek. Wel leuke meisjes.

    Waar komen die Badr Haries vandaag in filmpje 1. Of is er altijd beveiliging bij een kerkmis.

  2. debramster says:

    Kutmuziek indeed, maar om daar nou drie jaar goelag voor te geven… Gek land daaro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑