Museum no image

Published on november 26th, 2013 | by snoeischaar

2

EKKO uit zijn dakkie bij The Growlers

Afgelopen zondag, 21 uur: tijd om af te reizen naar Ekko voor een concert van THE GROWLERS. Hm, zal wel weer zo’n plechtig en doods zondagavondgebeuren worden… maar wie schetst mijn verbazing: het is onverwacht lekker druk daaro.

The Growlers blijken zowaar over een Hollandse (Utrechtse?) cult-following te beschikken. Er staat althans een mannetje of 80 vooraan bij het podium, en zo te zien hebben ze er goede zin in ook. En ja hoor, al vanaf de eerste noot van The Growlers is de meute in beweging, er wordt uitgelaten gedanst en met gerstenat geworpen. Zijn hier de tijden van Buizen Beernd en Brekken Jan Schampschot aan het herleven? Wordt straks De Pruimenpolka soms ook nog ingezet? En dat nog wel op een doordeweekse zondag!

growlersz

Als je de platen van The Growlers beluistert en de broeierige hoempapa-psychedelica tot je neemt, dan is danslust niet het eerste wat je voelt opkomen. Maar zie, live is dat een heel ander verhaal! Dan swingt het allemaal als een lekkend PIP-implantaat en … daar komt dan nog bij dat dit hun laatste optreden van een Europese toer betreft, dus de band gaat er lekker ongeremd tegenaan. Nee, die Growlers komen er wel. Ik voorspel Lowlands volgend jaar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nXKNPn51–A&w=560&h=315]
Het prijsnummer van zondag: One Million Lovers

De enige domper op de feestvreugde ben ikzelf. Want als ik tussen neus en lippen door de-Franse-tourmanager-bij-de-merchtable vertel dat op vier steenworpen afstand zojuist de grootste platenbeurs ter wereld is afgesloten, zakt hij van pure ellende door het plafond. “WHY did nobody tell us THAT!!!?, vraagt hij zich wanhopig af. Hij en The Growlers waren nota bene al rond 14 uur bij EKKO aangekomen en hadden daar de rest van de dag een beetje verveeld zitten lanterfanten. “Mon Dieu, als de jongens dit horen….” mompelt hij nog.

Tja, denk ik dan, dat krijg je ervan met van die junior hipsters aan het roer bij Ekko en Subbacultcha. Van de essentiële zaken des levens hebben die gasten natuurlijk geen kaas gegeten…. Maar verder geen kwaad woord over Ekko hoor, ze doen belangrijk werk.

growlerzz

He put a spell on me: de Growlers-tourmanager

Comments

comments

Tags: ,


About the Author2 Responses to EKKO uit zijn dakkie bij The Growlers

  1. kuch says:

    <3 junior hipsters…

  2. Geluidsman says:

    Haha, lang geleden dat ik “junior” ben genoemd. Maar bedankt, Kettingzaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑