Podcast

Published on maart 13th, 2020 | by Frank

0

Elefant Records – een mixtape

Vorig jaar vierde Elefant Records zijn 30e verjaardag. Gestart in 1989 met het fanzine “La linea del arco” is het Madrileense label uitgegroeid tot één van de belangrijkste indielabels. Bij het maken van dat fanzine merkte oprichter Luis Calvo dat de bands, die hij leuk vond, maar geen label konden vinden. Voor hem het startschot om dit zelf maar te doen en nog steeds een belangrijke reden om dit label te hebben. Het is, zoals hij zelf beschrijft, ”An indie pop record label to make you dance, dream, feel, love, laugh, and cry” en “een poplabel dat sterk beïnvloed is door de jaren zestig, door Franse muziek, door bossa nova, door elektronische muziek, europop en dancepop”.

Inmiddels heeft Elefant Records al zo’n 500 singles en albums uitgebracht. Veelal van Spaanse bands waar het nog lekker rammelt en ook van een paar gevestigde namen zoals The Primitives, BMX Bandits, Helen Love en Camera Obscura. Door het simpele maar zeer herkenbare beeldmerk met het Olifantje valt het label snel op. Een reden om op festivals, als Indietracks en Primavera Sound, direct een van hun bandjes uit te checken.

Na 30 jaar zijn ze nog steeds zeer actief. Dit jaar zijn er alweer zo’n twaalf releases, waaronder ook enkele alleen in digitale vorm. De meest opvallende release dit jaar is die van Gomet. Dit duo bestaande uit Marco Silvy-Leligois en Alejandra Tomás maakt volwassen muziek voor kinderen óf kindermuziek voor volwassen. Thema’s als pesten en de wens om eeuwig kind te zijn, zijn prachtig verwerkt in diversiteit van muzikale stijlen. In hun meest recente song “Admiradora Secreta” is kalverliefde het thema, maar dan met een twist.

Op deze podcast een mix van oud en vooral nieuwe songs van Elefant Records. En toen kwam er een olifant met…

Playlist

 1. Admiradora Secreta – Gomet
 2. Accidente – Linda Guilala
 3. Atasco – Lisasinson
 4. Stay – Tennis Club
 5. Bäckerei Digital – Die Katapult
 6. Humo – Nos Miran
 7. Hero – Cristina Quesada
 8. La Revolucion Sexual – La Caza Azul
 9. Astor – Axolotes Mexicanos
 10. Hoy Estoy Muy Pop – Zipper
 11. If Looks Could Kill –  Camera Obscura
 12. Me Envenenas – La Bien Querida
 13. Spin-O-Rama – The Primitives
 14. You Can’t Promise (Boys) – The Carrots
 15. SDVB – Le SuperHomard
 16. Ser Mayor Es Un Rollo – Gomet

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑