Live

Published on mei 17th, 2017 | by snoeischaar

0

Vooruit, de paden op, de lanen in!

Het concertjaar moest even op stoom komen maar djiezus zeg, nu is er geen houden meer aan…. het ene na het andere… allemaal mooi spul dat ons lieve vaderland de komende tijd zal overspoelen Als we ons even beperken tot het blanke Yankee scheurgitaargerichte deel der optredende mensheid dan komen we tot een mooie opsomming. Kortom lieve lezer, komaan en draal niet langer, doe als wij, de paden op, de lanen in!

Coathangers
In de slipstream van the Black Lips hebben deze drie Atlanta-babes inmiddels een geduchte live-reputatie hoog te houden. En stoere wijven dat het zijn… Potige tantes met haar op hun tanden, vermomd als stripfiguren. Onvermoeid jakkeren ze de wereld rond, en overal waar ze uit hun rammelbusje tuimelen worden tattoo’s gezen, flessen whisky leeg gezopen en een lijpe punky garageshow neergezet. De drumster horen zingen is al een attractie op zich. Dit is niet voor mietjes en natnekken. Check ‘em out peoples, you’re gonna love ‘em!
25 mei – Eindhoven – Stroomhuis
26 mei – Rotterdam – Roodkap
27 mei – Mokum – Pacific Park
28 mei – Utrecht – dB’s

Surf & Turf Festival
Op zaterdag 10 juni mogen we naar Breda. Daar is Surf & Turf Outdoor, het vuigste psychedelische garagerock festival van Nederland & omstreken. Het vindt allemaal plaats op het Haveneiland en dat bevindt zich op een steenworp afstand van het station, dus die laatste trein haal je nog makkelijk! En een lijn-op om van te smullen:
-Death Valley Girls (US)
-Heaters (US)
-Surf Curse (US)
-Las Robertas (CR)
-Rolando Bruno (AR)
-Häxxan (IL)
-The Black Marble Selection (NL)
-Those Foreign Kids (NL)
-Passing Goat (NL)
-Korfbal (NL)
-The Mighty Breaks (NL)

Tall Juan
Op de hoes van zowat elke Mac DeMarco LP worden ‘tall Juan en little Juan’ genamecheckt. Little Juan kenden we al, dat is Juan Wauters, de symphatieke Urugyuaanse gastarbeider (niet te verwarren met Jantje Wouters) die per ongeluk in de NYC-underground verzeild raakte en daar tal van heerlijk zonnige, akoestisch gespeelde poppareltjes de wereld in slingerde (voorheen ook onder de naam The Beets). Grote Juan is kleine Juan’s beste vriend uit Argentinië en over hem kunnen we een soortgelijk verhaal ophangen. Another latin Elvis inspired by The Ramones…. Net zoals in veel andere families was die kleine er zeg maar wat eerder bij. Maar nu ontwaakt ook grote broer.
10 Juni – Amsterdam – Butcher’s Tears

Pill
Nee, dat concert van Parquet Courts in Pandora, een half jaartje terug, beviel maar matig. Te drammerig, dat vooral. Downright verassend was echter het voorprogramma dat ze hadden meegenomen, het eveneens uit Brooklyn afkomstige Pill. Dwarsige dwarslaesiemuziek. Even kijken wat we toen noteerden: ‘Met een funky freakdrummer, een heavy fuzz-bas, een scheurende sax en een lekker diep gaand frontsletje (Veronica Torres heet ze) doet deze band denken aan de roemruchte no-wave dagen, zoals die zich afspeelden in het Manhattan van de late jaren 70. De geest van Lydia Lunch en James Chance komen vanavond even uit Pandora’s fles. Pill gaat flink loos met een maffe mix van free-jazz, freak-punk en ander weird gedonderstraal. Speelgoedgitaren en ander blitz spul worden daarbij met graagte ingezet.’
16 mei- Rotterdam – Worm
17 mei – Amsterdam – OT301
18 mei – Utrecht – dB’s
26 mei – Groningen – Vera

The Shivas
Voor wonderschone hedendaagse beatmuziek moet je bij The Shivas zijn. Al een stuk of vier LP’s maakten ze, deze K-Records-paradepaardjes uit Portland, Oregon. Nederland hangt er een beetje bij, want ondanks het feit dat The Shivas voor maar liefst 53 optredens naar Europa komen zijn dit de enige drie binnen onze landsgrenzen. Nou ja, exclusief is het zo natuurlijk wel.
5 juli – Utrecht – Stathe (het voormalige café Flitz)
6 juli – Amsterdam – Sugar Factory
7 juli – Rotterdam – V11

The Molochs
The Molochs bestaan uit de in Argentinië geboren Lucas Fitzsimons en zijn homie Ryan Foster. Lucas is het spreekwoordelijke brein van de groep en Ryan is de spreekwoordelijke jeugdvriend die zo mooi gitaar, bas en orgel kan spelen. Op het podium is het een vijfmansformatie die live al even vet schijnt te klinken als hun naam doet vermoeden. In 2013 verscheen er een eerste plaat van de band (‘America’s Velvet Glory’) , maar die wilde destijds niemand horen. Destijds zeg ik er expres bij, want dat wordt nu echt radicaal anders hoor hee. De plaat is één groot Drosteblik van stijlen en invloeden, dus namedroppers en starfuckers kunnen hun goddelijke gang gaan. En de lijn meteen doortrekken naar onze tijd want The Molochs zijn ook nog eens hoorbaar vriendjes van LA-favorieten als The Allah-Las en Hanni El Khatib (die ook de hoes ontwierp, de rakker).
20 mei – Amsterdam – Qfacory
6 juni – Nijmegen – Doornroosje

Death Valley Girls
Death Valley Girls werd ooit opgericht door Patty Schemel, de dame die halverwege de nijnties nog in Hole drumde. Zij is inmiddels alweer pleitos en nu is het meer de band geworden rondom zangeres Bonnie Bloomgarden. Gewetenloze Californische rauwdouwers zijn dit, another typical, almost all-female Burger Records-band. Krachtige doom boogie, occult glam, smurf surf en trashy rock ‘n roll worden met verve gecombineerd en op de Bühne mit viel Venein und Energie ausserviert.
9 juni – Groningen – Vera
10 juni – Breda – Surf & turf (zie hierboven ergens)
11 juni – Rotjeknor – Club Vibes
12 juni – Amsterdam – Paradiso Kleine zaal

Surf Curse

Surf Curse
En dan is daar nog het bandje Surf Curse dat we hier graag nog effe meepikken. Kenners met kennis van zaken voorspellen voor dit duo (?) een toekomst waar een verguld randje omheen zit. Begonnen als puberaal zolderkamerprojectje in Nevada, is de impact van deze act nu een beetje uit de hand geëscaleerd. In het land van Ome Sam hebben ze reeds allerlei vooraanstaande festivals met een bezoek vereerd en nu is Europa het haasje. Surf curse? Off curse! (jaja, die pakkende yell heb ik net zelf bedacht, het kostte even wat moeite maar dan heb je ook wat!)
12 mei – Amsterdam- Melkway
10 juni – Breda – Surf & Turf (zie hierboven)
11 juni – Utrecht- dB’s
12 juni – Groningen – Vera

De paden op, de lanen in!
Vooruit, met flinke pas!
Met stralend oog en blijde zin
En goed gevulde tas
Marcheren is gezond voor het bloed,
Wekt eetlust op en dorst
De paden op, de lanen in!
Vooruit met flinke pas!

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑