Nu uit!

Published on juli 2nd, 2017 | by Bram Serrée

2

Ik ga op vakantie en neem mee #1

De zomervakantie staat voor de spreekwoordelijke deur. Tijd om uit te rusten, de zinnen te verzetten en om eens die achterstallige Spotify-afspeellijstjes te checken. Geen achterstallige afspeellijsten? Geen nood, onze redacteuren helpen je deze week een handje met de soundtrack van je vakantie. Allereerst de tips en adviezen van zager Koen:

De vakantie is het uitgelezen moment om wat achterstallig onderhoud te plegen qua de muziek betreffende. Zo’n vakantie is natuurlijk een mozaiek aan ervaringen, goede, slechte, frustrerende en euforische. Daar hoort steeds een muziekje bij.

Sta je bijvoorbeeld in de file op een Duitse snelweg, in een Italiaanse tunnel of in een ellenlange rij op Schiphol, draai dan Life & Livin’ It van SINKANE. Sinkane is een Britse Soedanees die de gave verstaat om muziek te maken die zowel opzwepend als rustgevend is. Door de fraaie productie is er de mogelijkheid om het spelletje ‘raad het instrument’ te spelen, waarmee vele uurtjes gevuld kunnen worden.

Fiets, rij of loop je over pittoreske Franse, Spaanse, Portugese weggetjes met oude kerkjes langs de kant en oude besjes met takkenbossen op hun rug, luister dan naar de dromerige melodieen op SPINVIS nieuwste plaat Trein Vuur Dageraad. En constateer dan dat we ontzettend blij mogen zijn dat we iemand hebben die bewijst dat Nederlandstalige muziek niet per se in de categorieën kleinkunst, smartlap of bakvissenromantiek valt. Prachtige nummers, dito teksten.

Lig je aan het strand, sta je op een surfplank of zit je in een beachclub en zie je om je heen gelukkige, knappe, frisse jongelui, terwijl een zomerbriesje door je haren waait en de zandkorrels tussen de tenen schuren, zet dan IZZY BIZU op, en haar plaat A Moment Of Madness. Izzy laat zien dat je heel goed gladde, rosémuziek kunt maken zonder meteen op Sade te lijken. Als Izzy haar mond open doet is het leven even een ouderwetse sigarettencommercial, zonder nare waarschuwingen.

Zijn je buren luidruchtig, loopt het toilet over, heb je autopech, blijkt de veelgeroemde bezienswaardigheid er in het echt anders uit te zien dan op de foto, schroom dan niet om de hulp van RON GALLO in te roepen. Eerder al heb ik hier zijn debuutplaat Heavy Metal de hemel in geprezen. Dus dat hoef ik niet weer te doen.  Met zijn felle, soms virtuoze garagerock geeft  Ron je precies de juiste energie om dat te doen wat op zulke momenten juist is.

Keer je weer naar huis, gevuld met het gevoel dat na de vakantie alles beter wordt, draai dan de nieuwste Utrechtse band, PURSUIT OF HAPPINESS die in de zomer van 2017 een CD vol knappe liedjes uitbrengt.  Je vertrouwen in de toekomst van de Utrechtse muziek en in die van jezelf zal in één klap terugkeren.

0

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the Author2 Responses to Ik ga op vakantie en neem mee #1

  1. Pingback: Ik ga op vakantie en neem mee #2 - DeKettingzaag

  2. Pingback: Ik ga op vakantie en neem mee #3 - DeKettingzaag

Back to Top ↑