Live

Published on september 10th, 2018 | by snoeischaar

0

Gave foto’s van Shannon and the Clams en Archie and the Bunkers

De afgelopen week speelden Shannon and the Clams in Bitterzoet (6 september) en Archie en de Bunkers in de Kleine Zaal van Paradiso (8 september). Onverschrokken als altijd was Kettingzaagstaffotograaf Peter Blaauw daar naar voren gedrongen om speciaal voor de thuisblijvers onder ons wat kwalitatief hoogstaande kieken te schieten. Om uit te knippen en boven je bed te hangen, zie maar!

Eerst effe Shannon and the Clams. Over hun show krabbelden we van de week op FB al:
Je had er bij moeten zijn in Bitterzoet vanavond, Shannon & the Clams! De drummer had toch wel een strakroze korte broek aan, compleet met stetson en op blote voeten. Maar de ster van de show is toch wel Shannon zelf hoor, wow wat een podiumpersoonlijkheid!

Dan ARCHIE and the BUNKERS. De dag voorafgaand aan Paradiso speelden ze in dB’s, Utrecht. Daarover krabbelden we ook al wat op FB:
Puf puf, nog even bijkomen hoor. Afgelopen nacht speelde ARCHIE & THE BUNKERS in dB’s, de derde keer al dat ze daar staan. Na eerst kundig opgewarmd en opgepookt te worden door local pretpunkheroes PIZZA KNIFE, gooien daarna de twee tienerbroertjes uit Cleveland, Ohio de boel volledig in de overdrive. Een orgel en een drumstel zijn ervoor gemaakt om ze vol agressie en overgave te lijf te gaan, zullen ze ergens in hun nog korte leventje opgestoken hebben. “It’s my birthday!,’ krijst drummerboy Emmett en terwijl je je afvraagt of het joch misschien 16 of toch nog gewoon 15 is geworden storten de twee bezwete puberlijven zich op de klassieker ‘Sonic Reducer’ van de Dead Boys, en dat zijn plaatsgenoten van ze hè. Maar het kan nog gejaagder, een hoop eigen brouwsels volgen en als ‘Suicide’ en ‘I Feel Alrite’ van The Damned (okay, die laatste oorspronkelijk van The Stooges) ingezet worden gaat de boel helemaal los! Een maximum rock ‘n’roll-party is het gevolg. En het bleef nog lang onrustig…


Kleine toegift: drummer Emmett vierde zijn verjaardag dit keer tussen Utrecht en Amsterdam

 

 

Comments

comments

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑