Televisie no image

Published on januari 31st, 2009 | by Kettingzaag

1

Generation Kill & True Blood

Tussen het einde van de The Wire en wachten op nieuwe scripts voor Lost, 24 en Battlestar Galatica, hebben we hier ons in B. op twee nieuwe series gestort. Waar we eerder het kijkplezier in series als 4400 en Heroes, door het dramatische spel en matige verhaallijn, zeer snel verloren, bleken Generation Kill en True Blood de series waar we naar zochten. Beide HBO-series lijken echte ‘pageturners’ met het juiste ‘twin peaks’-gehalte.

Generation Kill

Generationkillhbofilmposter

Generation Kill is geschreven door David Simon en Ed Burns, die ook de scripts maakten voor The Wire. Deze serie geeft een (waarschijnlijk) realistisch beeld weer van een groep mariniers tijdens de eerste week van de Amerikaanse invasie van Irak. In de verte doet Generation Kill denken aan Band of Brothers, maar dan zonder de grote gevechten. Veel meer draait het hier om de verveling die voortkomt doordat men steeds alle grote gevechten mist. Goede dialogen, spanningsopbouw, bizare personages (‘Godfather’) en prachtige legertermen. Vooral dat laatste maakt ondertitels hier niet overbodig. Verder bekende gezichten uit The Wire en Sopranos.

True Blood

SookiestackhouseDe verbindende factor tussen True Blood en Generation Kill is de onderkoelde acteur Alexander Skarsgard. Als marinier op zoek naar bloed van de Republikeinse Garde, in True Blood lust hij het van iedereen. In deze serie zijn de vampieren uit ‘de kist’ gekomen, en moeten onderdeel uit gaan maken van de Amerikaanse samenleving. Niet iedere Vampire-American is op zoek naar deze gelijkschakeling van mens en vampier en dat levert nog wel een leeggezogen dode op. In de serie wordt Sookie Stackhouse gevolgd die de gave heeft om te horen wat mensen denken. Dit gegeven zou niet echt voldoende zijn om te gaan kijken, maar de sfeer van deze serie is echt fantastisch. Twin Peaks in het Zuiden van Amerika, een actrice die een oscar won voor haar rol in The Piano en prettig is om te zien. We hebben nog maar een paar afleveringen te gaan, maar ik ga Sookie nu al missen.

Comments

comments


About the AuthorOne Response to Generation Kill & True Blood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑