Live

Published on december 11th, 2013 | by debramster

2

Heet nieuws: Peach Kelli Pop volgend jaar naar Europa

Op ieder zichzelf respecterend jaarlijstje prijkt natuurlijk die leuke plaat van de dames van Peach Kelli Pop. Eigenlijk vorig jaar verschenen, maar omdat het in december was, telt hij gewoon mee voor 2013 hoor.

Peach Kelli Pop is een band rond de Canadese zangeres en gitariste Allie Hanlon, die ook deel uitmaakt van The White Wires (bekend van de klassieker Pogo Till I Puke Tonight). De plaat van PKP die vorig jaar verscheen is de tweede van de band. De eerste kwam uit in 2010 en die had ook al dezelfde naam als de band. Dat kan alleen maar betekenen dat alle creativiteit van de band in de liedjes zit en niet in slimme plaattitels.

De plaatjes van PKP verschijnen in Europa op het Oostenrijkse Bachelor-label. Daar heb ik onlangs toch maar eens een eigen exemplaar besteld. Die kwam vandaag aan met de post, voorzien van allerlei stickers, pamfletten en flyers. Gezellg hoor. Maar wat vooral mijn aandacht trok was de factuur. Daar heeft de platenbaas namelijk op gekrabbeld dat de dames van PKP in juni volgend jaar naar Europa komen. Goed nieuws dus!

Op de site van de band blijkt “juni” gelukkig een rekkelijk begrip. De Europese tour is gepland van 9 mei tot 1 juni. We kunnen er dus van uit gaan dat we de band van dichtbij kunnen bekijken op Primavera Sound, of op Le Guess Who? May Day. Bij dat laatste festival zouden ze als Canadese band natuurlijk helemaal op hun plek zijn. Ik ga intussen alvast de liedjes uit mijn hoofd leren.

Joehoe!

Comments

comments

Tags: , , ,


About the Author2 Responses to Heet nieuws: Peach Kelli Pop volgend jaar naar Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑