Nu uit!

Published on januari 23rd, 2016 | by debramster

0

Het dansje van De Staat

De Staat: leuke band uit Nijmegen waarvan je weet dat ze bestaan, maar waarvan je zelfs met een pistool tegen je hoofd geen nummer zou kunnen noemen. Dat gaat veranderen, want de video en het dansje van Witch Doctor zullen generaties lang episch en de bom blijven.

Witch Doctor is geen nieuw nummer (het is van een plaat uit 2013), maar de video is wel nieuw. Die is van september vorig jaar. Als je hem bekijkt snap je onmiddellijk waarom het maken zo lang duurde. Zanger Torre Florim beeldt samen met een legertje digitale bloteriken de titel van het nummer uit. Imposant, met totale wtf-effecten in de laatste minuut. Kijk maar:

De video is gemaakt door het Bredase Studio Smack. Die gasten wilden wat muziek van De Staat gebruiken voor eigen werk. Na een concertje van De Staat vroegen ze aan de bar van de lokale Mezz aan de zanger of dat goed was. Die wilde dan liever gewoon een hele video van een nummer. Maar wel graag een heule goeie. Dat kostte dus wat tijd. Het resultaat mag er zijn.

Vanuit heel Nederland klonken onmiddellijk loftuitingen (je raadt het al: vooral door Leo Blokfluit) en ook internationaal was er ontzag. Zeker nadat Mötley-Crüebaas Tommy Lee de clip “het ziekste dat ik ooit heb gezien” heeft genoemd. Want dat wil wat zeggen.

Mooi resultaat dus voor zowel De Staat als Studio Smack. Lang leve het Hollandse product en hoezee voor de vrije wereldhandel! De Staat kan zich gaan klaarmaken voor een Amerikaanse toernee met het nieuwe plaatje en Studio Smack gokt voor zijn volgende clip meteen maar op Radiohead.

Bij concerten van De Staat is Witch Doctor intussen het hoogtepunt van de set geworden. Band en publiek spelen de clip integraal na (maar dan zonder vliegen), waardoor er een vrolijke circle pit ontstaat. Daarmee voegt de band dus ook nog zijn eigen dingetje toe aan het internationale repertoire van de publieksparticipatie.

De Staat test uithoudingsvermogen van thuispubliek

Als kers op de slagroom op de taart is ook superstar-DJ Paultje Elstak zich ermee gaan bemoeien. Hij maakte een remix van het nummer die nog beter is dan het origineel en de circle pit zal transporteren naar de dansvloer van Thunderdomefeesten. Een verhaal met louter winnaars dus.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑