Live no image

Published on maart 27th, 2014 | by snoeischaar

0

Hopla, Motel Mozaique is al van start!

Motel Mozaique 2014. Officieel begint het pas volgende week vrijdag, maar vandaag al werd de officiële aftrap gegeven. Dat gebeurde op een bijzondere locatie, namelijk in de nieuwe, grote hal van Rotterdam Centraal. Volgens velen is dat een prachtige ding, volgens sommigen een beetje megalomaan, ik wil daar verder buiten blijven.

haaiebek
Jezus, wat een lijnenspel. De ‘haaiebek’ staat er goed op zo.

Het Hollandse bandje Wolf in Loveland gaf vanmiddag, voor zover mijn kennis reikt, het allereerste popconcert in het nieuwe station. En akoestisch gesproken klonk het nog goed ook, kan ik je verzekeren. Ik zal hier maar niet beginnen over hééééle vroege jeugdherinneringen van mij, toen in het kader van “Tienertoer” de NS op vrijwel dezelfde plek Nederpop-bands als Finch, Bintangs en Sweet ‘d Buster liet spelen. Welnee zeg, daar begin ik niet over, het is het NU dat telt!

motel2014
CS, vanmiddag

Als Motel Mozaique volgende week echt losbarst dan zal er één band zijn die de meeste aandacht genereert, namelijk TEMPLES. Ze waren weliswaar al eerder in NL, maar toen was hun debuutplaat nog niet uit en was de pers nog wat slaperig afwezig. Maar zie, Sun Stuctures is sinds een paar weken uit en gisteren in de NRC Volkskrant schreef Gijsbert Vollaard al meteen een zééér lovend artikel over deze band.

Nou ja, lovend. De lezer moest het doen met holle alinea’s als: “Het kapsel van Temples-voorman James Bagshaw is gemodeleerd naar dat van Marc Bolan, maar ook verwant aan dat van de eerste Pink Floyd zanger Syd Barrett.” Ik zeg: pulp!!!!!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EVTiKLgabbo]
Temples onlangs in Austin, Texas. Opvallend: het geluid in Rotterdam CS is stukken beter!

Voor de rest spelen er nog een zooi leuke bands op Motel Mozaique natuurlijk. Sommige daarvan, zoals Eagulls, Sean Nicholas Savage, Jonathan Wilson en La Luz, hebben we hier op de Zaag al uitgebreid gehighlight. Anderen, zoals Quilt en Howler, hadden we hier ook graag gespotlight, ware het niet dat menig K-Zager ook nog gewoon moet werken voor de kost, dus dan schiet dat er bij in hè?

In ieder geval: Motel Mozaique is op 3 en 4 april. Morgen en overmorgen spelen op Rotterdam CS nog Typhoon en Broken Brass Ensemble.

 

Comments

comments

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑