Live

Published on januari 29th, 2016 | by Frank

0

Jagwar Ma: Geslaagde repetitie

Jagwar Ma stond gisteren als voorproefje voor hun komende tour met Tame Impala in een dampend en uitverkocht Rotown. Op een of andere manier lukt het Jagwar Ma en mijzelf al twee jaar om elkaar mis te lopen. Nu kwam het er toch echt van. Deze Australische Britpoppers brachten in 2013 het heerlijke lome album ‘Howlin’ uit. De sound doet erg denken aan Piemel Crème Primal Scream en is het knappe broertje van The Stone Roses. Voeg daar nog wat psychedelica (muziek en drug) aan toe en je waant je op Bondi Beach.
2016-01-28 21.47.05 2016-01-28 21.54.41 2016-01-28 21.22.262016-01-28 21.54.37
Het aanwezige publiek was mooi gemixt, al lieten bepaalde bevolkingsgroepen het jammerlijk afweten. Met een heerlijke Rotownhamburger als voorbereiding en een Perroni in de hand startte de band al bij binnenkomst (een fuckup in de keuken had mijn diner wat verlengd). Met de vaste opener ‘What Love’ zet Jagwar Ma gelijk de toon. Een zwoele repetitieve song die mooi wordt uitgesponnen. Wat direct opvalt is dat het allemaal wat steviger klinkt. Knoppendraaier Gabriel Winterfield zorgt dat de nummers meer ‘body’ hebben, door er wat ‘piep en knor’ aan toe te voegen.

Na een kleine drie kwartier is het alweer voorbij. Het was natuurlijk ook niet meer dan try-out voor de set die vanavond als voorprogram wordt gespeeld. Nog een keer kwamen ze terug voor een extra lange versie van ‘The Throw’. Het lijkt me nog een hele kluif voor de aanwezigen om vanavond de oogjes open te houden bij het saaiige Tame Impala na zo’n fijne set.

Onlangs werd er op dit blog nogal uitbundig kond gedaan van de concertagenda van een zeker provinciaal stadje. En dat is zeker aandoenlijk, maar Rotterdam heeft inmiddels de popweg omhoog gevonden te hebben. Naast Rotown, V11 en met de opening van Annabel, zijn er ineens drie podia van 100 tot 1500 man beschikbaar. Dit alles onder de supervisie van Stephan Maaskant die de programmering voor de drie podia verzorgt. Dit levert de komende tijd een paar mooie affiches op. Volgende week staat het Londense dreampop Novella te schitteren. Op 21 februari doet Gun Outfit de V11 rocken en april weer heel weekend vol met het zalmneusje op Motel Mozaïque. Het wordt nog eens wat met Rotjeknor.Comments

comments

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑