Klassieker

Published on januari 11th, 2012 | by debramster

5

New Order’s mosterd

 

Uit 1979! Pas op: niet te vaak draaien, want dan krijg je het niet meer uit je kop.

Check ook de hallucinogene b-kant.

Comments

comments


About the Author5 Responses to New Order’s mosterd

 1. Frank says:

  Blijft de eeuwige discussie: wie jat/ leent van wie? Via de google kwam ik ook bij de mix van diplo en die is dan weer goed te pruimen.

  Alleen het idee dat dit een parodie zou zijn op de opkomende synthgroepen, lijkt me onzin. Juist omdat er veel van dit soort minimalistische deuntjes waren, zoals Warm Leatherette.

  Door het lezen van de biografie van DM, nu ook weer terecht gekomen in deze periode van DAF, Der Plan, Fehlfarben, Palais Schaumberg, Blancmange, Heaven 17…en de documentaire Synth Britannia (www.bbc.co.uk/programmes/b00n93c4) en deze versie van Are Friends Electric (http://youtu.be/r7xZ2bsr1jQ).

 2. Anoniem says:

  Nou, ik bedoelde het wat minder algemeen. Muziekarcheologen waren het er wel over eens dat Blue Monday voor een deel gebaseerd is op Dirty Talk van Klein & MBO (structuur en sequencer) en voor een deel gewoon gejat van Kraftwerk (Uranium) en Donna Summer (drums op Our Love). Nu blijkt je de tekst perfect mee te kunnen zingen over die van Gerry & The Holograms. Die kwamen ook nog eens uit Manchester, dus dat kan geen toeval zijn.

 3. Frank says:

  De soundtrack voor de meeste deprimerende dag. http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Monday_(date)

 4. debramster says:

  Viel best mee vandaag. Zou het dan toch volgende week zijn?

 5. uitgekotst stuk halalvlees says:

  Wat hebben ze in Manchester toch met maandagen? (Blue monday, Happy Mondays)? Zou de Ier Geldoff stiekem toch uit Manchester komen? (Tell me why etc)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑