Live

Published on augustus 18th, 2018 | by koenraadpss

0

Niet te veel nadenken, Ron! Ron Gallo live in Bitterzoet 17 augustus 2018

Ron Gallo was een van de verrassingen van 2017. In februari 2017 riep ik in een toch behoorlijk goed bewaakt ogenblik Ron uit tot de nieuwe hoop in bange dagen. Heavy Meta bood met de underground klassiekers als Young Lady, You’re scaring me en Kill the Medicine alles wat een debuutalbum moet hebben. Ik was kortom nogal vol van verwachting afgelopen vrijdagavond 17 augustus toen Ron Gallo in Bitterzoet aantrad. Vreemd genoeg was de toch niet bijster grote zaal niet eens uitverkocht. En van die aanwezigen leek meer dan de helft toerist te zijn. Nederland loopt weer eens achter, dacht ik terwijl Ron het podium betrad.

Wat volgde viel, laat ik het maar direct zeggen, een tikkeltje tegen. Lag het aan het geluid dat niet erg goed was? Kwam het door het erg tamme publiek? Of had ik de lat te hoog gelegd? Misschien allemaal wel een beetje. Voornaamste reden echter was toch het nieuwe materiaal dat Ron ons in ruime hoeveelheden voorschotelde. En dat nieuwe materiaal valt niet mee. Veel gekke tempowisselingen, moeilijke akkoorden, ontoegankelijke melodieeën, gespeeld met een dodelijke ernst. Pas bij de Heavy Meta nummers leek er iets van plezier te ontstaan.
Mijn diagnose is dat Ron te veel is gaan nadenken en te graag iets bijzonders wil neerzetten. Het debuutalbum was juist zo aardig vanwege de ongedwongenheid, het ongecompiceerde plezier, de jeugdige Sturm und Drang. Maar blijkbaar vond Ron dit allemaal niet genoeg. Hij heeft zijn intuïtie losgelaten, volgens mij, en is gaan bedenken wat mooie en knappe muziek is. En zoals iedere spits weet, maak je mooie doelpunten niet als je ze vantevoren hebt bedacht. Dus Ron, stop met nadenken, gewoon speulen! Dan zien we je graag weer terug.

Foto’s: Peter Blaauw

Comments

comments

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑