Nu uit!

Published on april 13th, 2016 | by koenraadpss

0

Nieuwe lente, oude geluiden

Knappe jongen of meisje die dit jaar een betere zomerhit schrijft dan Rivers Cuomo.
Thank God for Girls, heet zijn niet te versmaden zomerniemendalletje dat staat op het uitstekende nieuwste album van zijn band Weezer (The White Album).

Dat Rivers zo’n fijn liedje heeft geschreven is enerzijds wel maar anderzijds geen verrassing. We wisten natuurlijk dat de man goede liedjes kon schrijven, zoals Buddy Holly, Say it ain’t so en In the Garage. Maar dat was wel allemaal in het vorige millennium. In de laatste jaren voegde hij een indrukwekkende hoeveelheid vaginaliedjes toe aan zijn repertoire (met als uitzondering Pork & Beans dat wel door de beugel kan).
De aanhoudende wanprestaties brachten een fan uit Seattle er zelfs toe om een collecte te beginnen die Rivers er toe moest bewegen om nooit meer een liedje te schrijven. Tien miljoen dollar hoopte de man binnen te slepen om Rivers voor goed naar een eiland zonder studio’s en gitaren te sturen. Dat was dus een slecht plan zo bewijst Rivers met Weezer, The White Album.
Maar Rivers Cuomo is niet de enige chronische wanpresteerder die ons plotsklaps verrast met een sterke plaat. Wat te denken van Iggy Pop! Post Pop Depression zo heeft hij zijn album genoemd en dat kan niet anders dan ironie om bij te grinniken zijn. Wat heeft die man ons afgelopen jaren – of misschien wel decennia- toch op de proef gesteld met al die troep. Alsof hij zijn maatje Bowie wilde overtreffen in artistieke aftakeling. Nu Bowie het ineens alsnog bleek te kunnen met BlackStar kon Iggy niet achterblijven natuurlijk. Grote vraag is wel: hoe lang leeft hij nu nog?

Kan die koenraadpss alleen maar over vergane helden praten? Luistert hij wel eens iets nieuws? Jazeker, net als Dion Graus is koenraadpss zeer te spreken over Frankie Cosmos!
Frankie is een lieve vrouw die een beetje vals zingt, maar dat is altijd beter dan valse vrouwen die lief zingen, nietwaar.

Ik moet me eigen wel heel erg vergissen als Frankie Cosmos plaat Next Thing niet ook in de smaak zal vallen bij liefhebbers van Britse indie nerdy bandjes

 

Comments

comments

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑