Museum no image

Published on oktober 6th, 2012 | by snoeischaar

5

Ook John Peel in opspraak

In Groot Brittannië is een beerput aan het open gaan en de pers zit er bovenop. Sir Jimmy Saville, de Engelse Ad Visser, is sedert enkele weken ernstig in opspraak: The Jimmy Saville Sex Scandal .Hij, vorig jaar overleden, zou misbruik hebben gemaakt van zijn positie, macht en invloed als TV-ster en het stelselmatig gedaan hebben met veels te jonge meisjes. Pedofilie en kinderverkrachting, daar gaat het over, tamelijk ernstig dus.

Hallo fans

Een aantal slachtoffers en ooggetuigen komt nu naar buiten met onthullingen. Naar nu blijkt kwam één van hen destijds in geestelijke problemen en pleegde zelfmoord. Ondertussen ligt ook de BBC onder vuur, hen wordt verweten het gedrag van Saville jarenlang verzwegen te hebben (veel misbruik vond plaats in of in de buurt van BBC-studio’s). En de vraag is ook: was there a sex ring inside the BBC? Afgelopen week zond ITV een documentaire over het onderwerp uit, The Other Side of Jimmy Saville:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TbpuYIDn6XE]

De Daily Mail van vandaag duikt dieper in de materie en betrekt nu ook een andere Sir in het verhaal, de altijd ongenaakbaar geachte John Peel. Ook hij (overleden in 2004) wordt aan de schandpaal genageld want hij had een even bizarre als (vind ik) typisch Britse voorkeur voor kleine meisjes in uniform, en daar bleef het niet bij. Lees het hier.

John Pielemans tijdens jolige verkleedpartij

Comments

comments


About the Author5 Responses to Ook John Peel in opspraak

 1. Arco says:

  Als het waar is zou het jammer zijn want ik had John altijd hoog staan.
  Moeilijk zoiets want de man kan zich ook niet meer verdedigen.

 2. debramster says:

  Dat ziet er allemaal niet fraai uit. Hier gaan wat reputaties sneuvelen. In Groot-Brittannie was er trouwens sprake van een dubbel schandaal rond Savile. Het ging niet alleen om zijn acties, maar ook ( terecht) over het jarenlang onder de pet houden ervan door bazen bij de BBC.

  De voorkeur voor schooluniformen is trouwens redelijk universeel. Bij Davy staan tal van films in dat genre van Japanse en Amerikaanse makelij en de mannequin in de etalage heeft ook al zo’n geruit rokje aan. Wat wel typisch Brits is, is de behoefte van mannen om vrouwenkleren aan te trekken. Zoals Obelix al zei: rare jongens, …

 3. Stanley Mes says:

  Ik wacht in het kader van de huidige heksenjacht op kindervrienden nog steeds op een vernietigend rapport over de J.J. de Bom-show die ooit het liedje ‘Pieleman. Trek er maar eens lekker an’ de aether in slingerde, tot hoorbaar gegrinnik van mijn oudere broers. Bij mij, als 8-jarige, leidde het tot grote verwarring en een slechts door psychiatrisch ingrijpen verholpen fixatie op de eigen penis. Dat wilde ik hier ook even kwijt.

 4. Frank says:

  Misschien bedoelde John Peel dit met ‘Teenage Kicks’

  Daarnaast heeft Erik Engerd voor veel leed en angstdromen gezorgd. Ik ken mensen die zelfs omreden om maar niet over de Claudius (vader van) Prinsenlaan te hoeven rijden.

 5. Frank says:

  Het verhaal rond Jimmy Savile begint steeds vreemdere vormen aan te nemen. Nu ook al verdacht van verkrachting van psychiatrische patienten en zelfs necrofilie. bleh!

  En ook de PeelWing moet een andere naam verzinnen. Iemand idee voor een andere naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑