Overig

Published on april 26th, 2014 | by snoeischaar

0

Oproep aan alle platenzoekers op Koningsdag!

Dringend verzoek aan hen die vandaag de vrijmarkten afstruinen op zoek naar bijzondere platen. Willen jullie svp uitkijken naar deze plaat van THE ELECTRAS?

electras3

Het zit zo. Nu de Oekraine-crisis opnieuw oplaait en de West-Oekraïnse premier Jatsenjoek zelfs rept van het gevaar van een derde wereldoorlog (zeg maar gerust WO III), dienen wij thans het hoofd koel te houden en te vertrouwen op de diplomatie. Voorman daarvan is natuurlijk de USA-Secretary of State, John Kerry. Plastic surgery disaster of niet, hij is een ervaren rot in het politieke vak. Laten wij dus thans ons lot in zijn handen leggen en vertrouwen op diens onderhandelingsvaardigheden. ‘De-escaleren’ is de buzz van deze week!

kerrrry

Nu wil het geval dat ook John Kerry ooit jong is geweest. In 1961 zat hij nog gewoon op de Saint Paul Highschool in New Hampshire. Daar speelde hij de bas in een highschool-band met de naam THE ELECTRAS. Ze maakten een soort surf/garage zoals dat en vogue was in die tijd. Zoals bijna gebruikelijk bij beginnende bands reikte hun faam nooit verder dan de ommuring van de school. Maar ze hadden vooral een hoop lol en that’s what counts.

kerry4

kerry6

The Electras maakten destijds één enkele LP, opgenomen in de kelder van diezelfde school. Qua geluidskwaliteit schijnt het ding opmerkelijk helder te klinken, ook al betrof het een eigen beheerplaat. Puur vanwege het feit dat John Kerry in die band zat maakt het tot een collector’s item van jewelste natuurlijk, en dan komt daar nog bij dat de oplage van die plaat beperkt bleef tot slechts 500 exemplaren, waarvan er ook nog eens weinig van verkocht zijn. Vandaar dat er in verzamelaarskringen grif een paar honderd dollar/euro voor een gaaf exemplaar neergelegd wordt.

Wow, dat basgeluid!

De hoesinfo van destijds over de status van de band: ……..At Saint Paul’s The Electras are a regular and popular feature in the intermissions of the Term dances; and in the Fall of 1961 they were invited to play at the Senior Class Dance of the Chapin School in New York, where they were extremely well received……. John Kerry, electric bass, is the producer of a pulsating rhythm that lends tremendous force to all the members…..

Kortom: in het licht van de Oekraine-crisis is dit de plaat die ons thans helderheid in de duisternis moet brengen. Als een soort van hoopgevende soundtrack voor deze moeilijke tijden. Dus lieve mensen, zoek nog effe door speciaal voor mij, ik zal er zeker een paar tientjes voor over hebben als je ‘m vindt!

kerry15

Gezellig in de Mekong Delta in Vietnam, 1969

kerry7

Gezellig met John Lennon protesteren tegen de oorlog in Vietnam, 1972

kerry111

Gezellig voor de oorlog tegen Irak stemmen, 2002

kerrymoby

Gezellig jammen met Moby

Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑