Live

Published on augustus 26th, 2015 | by debramster

0

Pirañas from space

The (of is het Los?) Meridian Brothers uit Bogotá, Colombia hebben in de bijna twintig jaar van hun bestaan aardig voet aan de grond gekregen in Europa in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Afgelopen zomer liet een flink publiek zich op een van onze vaderlandse festivals nog met zichtbaar genoegen om de oren slaan met hun stampende electro-cumbia. Ons land lijkt klaar voor the next step.

En die next step toert vanaf volgende week door Europa en Nederland in de vorm van Los Pirañas. Deze band bestaat uit drie Colombiaanse mafkezen, waaronder de gitarist van The (of Los) Meridian Brothers. Waar die laatste band nog hun best doet om het publiek te behagen, geven de heren van Los Pirañas geen fok en spelen gewoon leipe shit die ze zelf te gek vinden. Eigenlijk was hun muziek gewoon enthousiast gejam en niet eens bedoeld om op plaat te zetten. Inmiddels heeft dat gepiel alweer twee platen  met “tropical noise” (terminologie van hun eigen) opgeleverd. De laatste daarvan, La Diversión Que Hacía Falta En Mi País, is van dit jaar en kun je hier beluisteren en aanschaffen.

Lekker deuntje om de lambada op te dansen

In het begin is die overstuurde mengelmoes van kraut, cumbia, surf, Peruviaanse psychedelische “chica” en gewone apenherrie best wel wennen, maar de aanhouder wordt beloond. Veelvuldige blootstelling aan de klanken van Los Pirañas roept een mindfulle zenbeleving op die vraagt om meer.

Dat meer is verkrijgbaar door de platen van de band opnieuw op te zetten, maar nu dus ook door de band “en vivo” aan het werk te zien. Dat levert ongetwijfeld vele extra prikkels op aan allerlei zintuigen. Wees er dus bij volgende week zaterdag in RASA te Utrecht. Hier alvast als voorproefje een filmpje van de band rechtstreeks vanaf de zaterdagmarkt in Bogotá:

 

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑