Live

Published on november 5th, 2012 | by debramster

7

Savages doen na Matthijs nu ook de Ekko

Zo hee, druk gisteravond in de Ekko! Niet gek, want Savages is toch best wel de bent van het moment. En een optredentje op de televee levert natuurlijk ook nog wat extra bezoekers op. Bezoekers die trouwens opvallend vaak veertig plus (en counting) waren en ook nog eens opvallend veel van het vrouwelijke soort.

Dat laatste snap ik best, want een band met alleen seksegenoten: dat moet je met eigen ogen zien, die zijn niet dik gezaaid. Gisteren in de nababbel kwamen we niet verder dan The Slits. Na een dagje nadenken kan ik nog The Bangles en Wild Flag noemen, o ja, en Vivian Girls, maar dan houdt het wel op. Maar was het de moeite waard vraag je? Jazekers! De hype is niet voor niets.

Niet Ekko, wel HBO Soos te Nijmegen

Vanaf het eerste nummer had de band het publiek bij de ballen (m/v). De drummeres mepte er lekker op los, de bassiste benutte de gehele hals van haar instrument (en ook nog eens alle nummers met de ogen dicht!), de gitariste kon dingen en mevrouw de frontvrouw oogde en klonk als een combinatie van Siouxie Sioux, Nina Hagen en Chinees O’Connor die naar de kapper van Ian Curtis was geweest. Zonder gekheid: de boel ROCKTE. Niet minder dan een sensatie! De echt heel goede nummers ontbreken nog een beetje, maar dat maken de dames ruimschoots goed met inzet. Groot was dus ook onze teleurstelling toen een wat oudere dame na afloop het laatste singeltje bij het merch-standje voor onze neus wegkaapte. Nou ja, moet je ook maar niet zo lang bij de bar staan oudehoeren.

Image

Ja, toen stond dat singletje er nog…

De dames verloochenen hun inspiratiebronnen niet. Luister eens naar dit stukje creatief baslijntje citeren:

[spotify id=”spotify:user:1133311069:playlist:58X4jUHho6D1gmnxaT5dSF” width=”300″ height=”380″ /]

Voorprogramma Vox Von Braun (uut Grunn) verdient nog een vermelding. Lekkere nummers, met als verrassende afsluiting van de set een stonerkneiter waar je u tegen zegt. Een band met een onnederlands eigenzinnig geluid. 1 december op herhaling in Acu. Gaat dat zien!

Comments

comments

Tags: , , ,


About the Author7 Responses to Savages doen na Matthijs nu ook de Ekko

 1. Mike says:

  Niet alleen de 7 inch net voor de neus wqeggekaapt maar ook de nieuwe 12 inch links op de foto! Als Utrecht verdorie wat minder lesbo’s had geteld dan had ik nou mooi in mijn hunkerbunker die plaatjes zitten te bewonderen. Het mocht niet zo zijn…

  Ikke was iets minder impressed by Savages. De nummers hebben weliswaar een kop en een staart maar het middenstuk lijkt steeds te ontbreken. In die zin deden ze me denken aan bijvoorbeeld Gallon Drunk: een verdomd goeie sound maar (inderdaad nog) geen goeie nummers.

  Mijn associaties hielden met name halt bij Elastica! , vooral vanwege de aerodynamische, uberhippe, typisch Britse looks van de dames eigenlijk.

  .

 2. Bromtol says:

  Nog een: The Runaways

 3. Mike says:

  The Nixe, the Modettes, L7…..

 4. Stanley Mes says:

  Kom op heren!
  Dixie Chicks, The Raincoats, Indigo Girls en natuurlijk Jem & the Holograms.
  En toch ook een beetje de New York Dolls.
  Die potten en pannenmuziek heeft trouwens mijn gehoor goed beschadigd

 5. Frank says:

  Goldie and the Gingerbreads!

 6. Pingback: Je favoriete band van 2013: Vox Von Braun | KETTINGZAAG

 7. Pingback: John Grant met band valt een beetje tegen | KETTINGZAAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑