Museum no image

Published on juni 13th, 2012 | by debramster

6

Stone Roses lekker bezig in HMH

Het was me het avondje wel, gisteren in de Heineken Music Hall. In een toch nog best wel uitverkochte zaal (het gerucht ging dat kaartjes op de middag van het concert 25 euri deden op Marktplaats) deden The Stone Roses hun dingetje. En dat viel allemaal best mee. Goed, Ian was een paar nummers niet al te vast van stem (lees: zong zo vals als een kraai) en Reni blijkt helemaal niet de funky drummer van de plaat, maar een hard meppende rockdrummer die schijnbaar twee bassdrums nodig heeft, maar over het geheel genomen viel er weinig te mopperen.

Het was zelfs een klein feestje. John Squire bewees definitief dat hij een erg onderschatte gitarist is, Mani liet de bas lekker op zijn Hooks loeien en dat Ian niet zo zuiver zong maakte niet zoveel uit, want hij kwam maar met moeite boven het massaal meezingende publiek uit. Met alle meegereisde Mancunians, leek het wel of we op de tribune bij Manchester City stonden in plaats van in de bierhal. Leuk dus!

De setlist leek op die van Barcelona. Een uitgebalanceerde mix van hits, b-kantjes en de twee leukste nummers van The Second Coming. Na ruim anderhalf uur en vijftien nummers gingen de heren van het podium. De zaal was toen al redelijk schorgezongen. De kelen werden dus geschraapt en doorgespoeld om lekker mee te kunnen jodelen met I Am The Resurrection, de vaste toegift sinds afgelopen vrijdag in Barca.

Onder luid gejuich kwam de King Monkey na een minuut of vijf alleen het podium op. Wat er toen gebeurde is nu al legendarisch. Ian mocht de zaal vertellen dat er geen toegift kwam, omdat “the drommer’s gone ‘ome”. Nee echt, geen geintje. Hij spoorde de zaal daarna aan om de frustratie daarover maar op hem af te reageren. Zo gezegd zo gedaan, maar hoe lang het geboe ook aanhield, de band kwam niet terug.

Erg? Neu, niet echt. Het concert was tijd, geld en moeite dubbel en dwars waard, ook zonder Resurrection. De lichte anticlimax werd bovendien gecompenseerd door het idee dat we bij een misschien wel historisch rock-n-rollmoment aanwezig waren. Bovendien waren we door het uitblijven van de toegift ruimschoots op tijd voor de trein terug. Het was per slot van rekening gewoon een doordeweekse avond.

En hoe moet het nu verder met The Roses? Ach, geld maakt veel goed. De jongens komen er wel uit en zo niet, dan is er vast zo een verse invalkracht geregeld. De zoon van Ringo bijvoorbeeld. Geloof dus niet de hype (hier, hier en hier), de zegetocht door Europe gaat gewoon door.

Er zijn trouwens beelden van:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NzPzIkUTWAI&w=400&h=300]

En gelukkig ook van grootse afsluiter Love Spreads (met een stukkie Eric B & Rakim):

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PIddLANTthY&w=560&h=315]Feauteaus door Adolf Corbijn

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the Author6 Responses to Stone Roses lekker bezig in HMH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑