Live

Published on mei 23rd, 2014 | by Frank

2

tiPS’14

indexDa’s lekker! Een lang weekend Barcelona met de leukste, danste en zweverigste bandjes. Waar doen we dat. Op PrimaveraSound natuurlijk. Het programma waaiert maar uit met nu een eigen Boiler Room, een verborgen podium (maar ik weet wel waar dat is hoor, staat gewoon op de map) en al het lekkers op het Adidas podium. Ik ben de tel kwijt, maar heb er inmiddels een grote pluk van gehoord. Om achteraf jullie teleurgestelde toetjes te voorkomen, deel ik graag mijn tips. Dit keer de Spaanse uitblinkers. Want niet alleen Iniesta en die andere Spaanse dolers behoren bij de top, ook in de muziek blinken zij uit.

BelakoBelako (Vice, zaterdag, 18:25)
Vier Basken van nog geen 20 met hun bas op de juiste plaats. Een tikje melancholisch waardoor ze nog wel eens met The Cure worden vergeleken. De vrouwelijke zanger zorgt voor nodige passie.

Jupiter Lion (RayBan, zaterdag, 17:00)
Dit is geen muziek voor dit vroege uur. Dansbare krautrock die precies past een de late donkere zwoele avond. Door het ontbreken van de zang zou de spanningsboog mogelijk snel kunnen knappen. De songs kennen echter een prachtige opbouw, verliezen zich niet in onmogelijke orgastische finales maar eindigen in schoonheid.

Wind AtlasWind Atlas (Pitchfork, donderdag, 17:30)
Ook al vroeg op de dag, maar met een ondergaande zon en iets anders dan H’neken in je hand zal dit prachtig zijn. Verstilde muziek die zich bevindt in hetzelfde landschap als This Mortal Coil en Dead Can Dance. En ze houden ook nog eens heel veel van elkaar.

 

Univers (Pitchfork, zaterdag, 17:40)
Univers is maatjes met vriendelijke jongens van Mujeres. Muzikaal lijken ze daar niet op, maar zitten dicht aan tegen Jesus & MC en vooral Crystal Stilts. Veel heb ik er niet over te melden, behalve dat het retetof is!

pegasvs-svper-1Svper (Vice, donderdag, 21:45)
Dit duo probeerde mij te foppen. Twee jaar geleden waar ze namelijk ook al te zien, maar toen onder de naam Pegasvs. Futuristische electronisch pop van het beste soort. Ze hebben het alleen bij die nieuwe naam gehouden, want nieuw werk is er niet te vinden. Da’s geen probleem, want deze plaat is afgelopen jaren nog vaak voorbij gekomen.

Lasers (Vice, donderdag, 3:00)
Uit Barcelona en net zulke dansvloervuller als Talabot & Pional. Heerlijke relaxte pop met een groot probleem: tegelijkertijd met Metronomy, LNR Replay én Julio Bashmore. Hé mr. Programmamaker hoeíst!

Spaanse tiPS’14 hier te horen

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the Author2 Responses to tiPS’14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑