Nu uit!

Published on december 23rd, 2019 | by Der Wolfshund

0

WAT GOED IS KOMT SNEL

“Three jinxed no-good guys with an insatiable appetite for great popsongs.
On bass there’s Peter Kroes (The Keefmen, Low Point Drains) and on drums there’s Arjan Spies (Mark & the Spies, The Kik), but their ace in the hole is singer/guitarist Mark ten Hoor (The No-Goods), a craftsman extraordinair when it comes to writing catchy and powerful songs. Take a wholelotta 60’s garagepop, some 70’s punk, a handful of 90’s indie-grunge-rock and mix them together and there you have it: The Kryng!”

Also sprach Discogs…

The Kryng dames en heren, The Kryng. Met alweer een nieuwe langspeler.

So Many Girls Vol. 2 is hun vierde elpee in twee jaar tijd. Net als op de voorgaande drie troetelschijven staan ook hier weer twaalf hoogwaardige popsongs op, opgenomen op de 8-sporen cassetterecorder van Studio Teepdek-uitbater Arjan Spies.

Ik zeg het elke keer en ik zeg het nog maar eens: Als liedjesschrijver is Mark ten Hoor een klasse apart. Hij is een true original. De liedjes zijn afwisselend jengelend en vlijmscherp en opzwepend, of dit alles tegelijk, met een melancholische ondertoon die hem typeert als muzikant maar ook als persoon. Er is niets wat hem scheidt van zijn liedjes. Zijn romantische kijk op het leven is een gegeven en geen gimmick.

En we zijn zo blij!!!foto © Fenderwoods

Mark haalt zijn inspiratie voor een groot deel uit the Golden Age of Pop. Maar The Kryng is eigenlijk alleen een sixtiesband in naam. Het uit A Hard Days Night geleende openingsakkoord waarmee de plaat begint is de enige verwijzing naar die tijd toen de guldens nog van hout waren en de 7 inch single baas van de wereld. Het is een even grappige als intelligente vondst.

De liedjes op So Many Girls Vol. 2 zijn tijdloos zonder houdbaarheidsdatum. Net als de thematiek, te weten de liefde in al haar facetten. Bezitsdrang, geheime verlangens en harde romantiek – het komt allemaal voorbij. Het is de sleutel tot geluk alsook bittere teleurstelling in de wereld van Mark ten Hoor. Liefdevol, hier en daar passief agressief en altijd barstend van verlangen.

Maar verwacht geen depressieve shit die je doet verlangen naar de gaskraan of een eind touw. Het klinkt allemaal even aanstekelijk en elk van de twaalf liedjes is een kunstwerkje op zich. Het kunnen allemaal singles zijn.

So many Girls Vol. 2 is een optelsom van het beste van de voorgaande drie platen. Die waren stuk voor stuk al geweldig, maar de originele Kryng-sound is hier volledig uitgekristalliseerd. Dit is met stip één van de beste platen die ik dit jaar heb gehoord.

Alle 48 fabeltastisch!!!

Het klinkt allemaal zo bedrieglijk eenvoudig dat je bijna zou vergeten dat dit juist het moeilijkste is. Het is een kwaliteit die je op geen enkele rockacademie leert en die maar weinig bands gegeven is – ik bedoel, zelfs The Beatles hadden George Martin nodig in de studio.

So many girls, en maar één Mark. Dat wordt vechten dames

De plaat is in een oplage van 300 verschenen op het Spaanse Action Weekend Records. Luisteren doe je hier.

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑