Live

Published on december 20th, 2012 | by snoeischaar

8

De Rolling Stones in Blokker

Om voor mijzelf nog onverklaarbare redenen vond ik mijzelve laatst terug in een plaatsje in Noord-Holland dat Blokker heet. Het is een onooglijk oord, ergens vlakbij Hoorn, vooral geschikt om achteloos doorheen te scheuren. Maar vanzelfsprekend nam ik toch de gelegenheid te baat om even snel het Beatles-monument te checken, want the Beatles die hadden daar in 1964 een keer opgetreden, dat weet iedereen. Niet dat ik zo’n Beatles-fan ben hoor, helemaal niet, ik heb er nul platen van (maar ken zo’n beetje alle nummers, dat dan weer wel). 

Langs een lullige rotonde staat het gevalletje, het woord ‘munument’ zou ik in dit geval eigenlijk liever willen vermijden. Het is meer een eh….. gevalletje..

blokkerrrr

Op een begeleidend tekstbord staat te lezen dat ze daar op de dag van 6 juni twee keer optraden, ’s middags en ’s avonds. De middag-show was niet eens uitverkocht! Tijdens beide shows speelden ze slechts acht nummers, die alle acht op het monu… gevalletje geschreven staan

Wat slechts weinig mensen weten (behalve ik dan) is dat ook the Rolling Stones bijna in Blokker gespeeld hebben. Dat was op 19 april 1965, nog geen jaar na hun beruchte Kurhaus-concert dus. Kijk maar hier, deze dik 50 jaar oude advertentie uit het blaadje Muziek Expres, speciaal door mij bewaard en exclusief gefotografeerd voor alle K-zaag-lezers out there.

 stones41
stones042
 

Het concert van de Rolling Stones ging dus vooralsnog niet door, en van uitstel zou later afstel komen.Voor hen in de plaats kwamen the Pretty Things, bepaald geen slechte vervanging!  De ex van Frank Sanders kondigt ze aan: 

In de jaren 1956-1965 speelden ook Cliff Richard, Jacques Brel (!), Louis Armstrong, Vera Lynn en zo nog wat in Blokker. Steeds weer in die verrekte groenteveiling met die illustere naam Op Hoop Van Zegen, en vaak ook met het publiek zittend op houten veilingkisten(!). In onderstaand clipje uit 1959  zie je een jazzy optreden van Benny Goodman. En passant wordt daarin ook duidelijk welke vlegel er toch verantwoordelijk voor was dat Blokker bijna een decennium lang het muziekhoofddorp van Nederland was: 

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author8 Responses to De Rolling Stones in Blokker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑