Live

Published on november 13th, 2019 | by Der Wolfshund

0

Dolle Dinsdag

Dinsdag is de grootste kutdag van de week. Nog erger dan maandag. Maandag is tenminste nog een soort van begin. Dinsdag daarentegen is een niemandsland in de tijd vol droefenis en treurigheid. Het weekend is het verste weg op dinsdag. Wat is het toch fijn als je dan naar Db’s kan voor een avondje postpunk gitaarmuziek.

Ik was van plan het begin over te slaan maar omdat klokkijken en het daar aan verwante plannen niet mijn sterkste kant zijn was ik keurig op tijd om de openingsband toch mee te pikken. Online was er geen noot muziek van ze te vinden dus ik moest het met de bandnaam doen. Die sprak mij niet aan maar ome Bo zong het al en hij had gelijk: you can’t judge a book by looking at the cover. En eigenlijk wist ik dat ook wel. Kijk naar The Beatles. Bandnaam van niks, beste band ever. Zo, de Beatles-referentie zit erin. Terug naar Db’s.

Global Charming

Global Charming komt uit Amsterdam maar daar merkte je niks van. Gelukkig geen hoofdstedelijke coolheid maar gewoon lekker veel speelplezier. Er werd gedanst op het podium en omdat het nog vroeg én dinsdagavond was slechts voorzichtig gehupst in de zaal. Aan de muziek lag het niet. Die nodigde zeker uit tot ritmisch voetje-van-de-vloer. Voor mij klonk Global Charming als punkfunk geschoeid op dezelfde leest als Gang Of Four. Ze luisteren ongetwijfeld naar nog veel meer maar dat ken ik dan allemaal niet.

Global Charming was ijskoud geweldig. Het zijn stuk voor stuk puike muzikanten die hun postpunk 80s sound met speels gemak de zaal in slingeren. Ze zijn druk bezig met opnemen. Ik hoop dat ze daarbij de live energie weten te vangen die ze gisteren uitstraalden. Hopelijk brengen ze iets uit voordat de wereld vergaat. Volgende week woensdag 20 november zijn ze terug in Utrecht en kan je lekker de week met ze breken in ACU in het voorprogramma van het Engelse Drahla. Komt dat zien, komt dat horen.

Vijf instrumenten voor de prijs van vier

Daarna was het de beurt aan B Boys. Ook al zo’n verwarrende naam. Gelukkig hadden de boys wel luistervoer online staan dus geheel onbeslagen kwam ik niet ter ijs. De platen van de New Yorkers klinken lekker, waarbij het choruspedaal van de gitarist overuren maakt. Je bent 80s of je bent het niet. Dat kon je ook van een deel van het jonge publiek zeggen. Alsof ik in een tijdmachine was gestapt. De 80s zijn overal. Van mode en kunst tot aan popmuziek. Het beste is na dertig jaar boven komen drijven en wordt nu herontdekt en in een ruimer kader fijntjes overgedaan. Vroeger met de kennis van nu.

B Boys

Check de mannen hier: https://bboys.bandcamp.com/

B Boys tapt uit hetzelfde vaatje als Global Charming, maar met meer punk energie. Het was kort en krachtig en de boys wisten de mensen aan het dansen en springen te krijgen. Het was hard en strak en steengoed. Buiten was het koud en guur. Binnen speelden twee toffe bands.

Dinsdag kon de tering krijgen.

Comments

comments

Tags: , , , , ,


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑