Live

Published on december 7th, 2014 | by snoeischaar

0

The Garden: lekker radicaal, lekker chaotisch

Hemeltjelief, waar vond ik mijzelve gisteren nou weer terug? Bij THE GARDEN in OCCII in Amsterdam natuurlijk. Een paar weken terug nog stonden ze aangekondigd voor een optreden bij Le Guess Who / Moira. Maar iets gooide roet in het eten. Geen The Garden in Utrecht dus (en DE SP ATIES werden opgeroepen als vervangers). De vraag bleef echter knagen: wat hebben we gemist dan?

The Garden bestaat uit de eeneiige tweeling Fletcher en Wyatt Shears uit Orange, California. Ze hebben reeds enkele plaatjes uit, waaronder vorig jaar een LP op Burger Records.

Als ze het podium opkomen zien we twee all-american eh… ladies. Ja want de jongens hebben zich flink vrouwelijk opgemaakt vanavond, met sportieve early 90s coupes, met bellen aan de oren en de drummerboy heeft een fraaie bloemetjes-blouse aan. De basgitaarboy draagt dan weer zo’n potloodventersjas waardoor ik als senior punkcitizen meteen al last krijg van associaties met die oude, lekker vieze UK-glam-shock-punk-act Cuddly Toys (voorheen Raped geheten).

raped

The Garden bestaat dus uit niets anders dan een drummer en een basgitarist/zanger. Een geluid zo kaal als een pasgeboren biggetje, maar ondanks (of dankzij) die beperkingen weten ze er toch toffe, aanstekelijke liedjes van te brouwen. Het zwaar vervormde basgeluid klinkt best wel lekkur & radicaal en die jongens kunnen ook wel spelen natuurlijk.

garden1

Echter, na een nummertje of tien (allemaal even ultra-kort) begint mijn innerlijke ik spontaan een nummer van Doe Maar te neuriën (Is dit alles?, oe hoe hoe hoe). De jongens lijken dat ook aan te voelen. Net op dat moment gooien ze hun instrumenten terzijde en gaan het vervolgens over de fysieke boeg gooien. Terwijl ergens uit een doosje heavy drum and bass-klanken opklinken, stuiteren de Frank en Ronald de Boer van de alt-scene wild over het podium. Er wordt hoog het publiek ingedoken, van alles en nog wat flikkert om, chaos is troef. Kortom: er gebeurde van alles en het bleef nog lang gezellig.

garden2

Utrechters, maar ook Utrechtenaren kunnen binnenkort alsnog kennis komen maken met The Garden. Op 18 maart namelijk doen ze het voorprogramma van Warpaint in Tivoli-Ronda  (als die hun afgelaste optreden van november j.l. komen inhalen ) Ik zeg: een verdomd slecht idee deze combi. The Garden is uitstekend geschikt om kleine zaaltjes mee op zijn kop te zetten, niet om in een nieuwbouwbunker als opwarm-act voor lijzige dames te fungeren.

 

 

 

 

Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑