Nu uit!

Published on oktober 8th, 2012 | by debramster

3

Go East!

Lachen toch, hadden we zomaar ineens een Koreaanse nummer 1 in de Nederlandse top 40. Het land dat toch vooral bekend staat om zijn gerechten met geroosterde hond, blijkt dus een echte muziekscene te hebben. Niet alleen mogen Grote Namen uit de westerse popmuziek er op veel enthousiasme rekenen, de Koreaan blaast tegenwoordig zelf ook zijn partijtje mee.

Gangnam Style mag hier dan een geinige novelty hit zijn, het is het spreekwoordelijke topje van de spreekwoordelijke ijsberg die de spreekwoordelijke Koreaanse popmuziek is. Ik heb me er eens even in verdiept en wat blijkt: naast die melige opgewarmde eurohouse, blijkt er ook Koreaanse indie te zijn! We nemen het even door (houd je vast).

Meteen dan maar mijn favoriet: Glen Check. Beetje een kruising tussen Franz Ferdinand en Fuck Buttons. Zou zekers te weten niet misstaan op het Pitchforkpodium in Barcelona (of het Adidaspodium voor mijn part). Laat je trouwens niet afleiden door de subtiele product placement.

Julia Hart geven zelf hun invloeden prijs

Seeing is believing: Koreaanse straight edge!

Noeazy: de Hyundai-versie van Pantera

Ff rustig aan: Misty Blue

Okee, okee, geen indie, maar wel reggie

Tallest Man eet je hart eruit, hier is Amateur Amplifier

Saint Etienne? Nee: Vistee (speciaal voor Saville en Peel):

Handjes de lucht in voor Bagagee=viphex13!

Geen idee hoe je de naam van deze band uitspreekt, maar lekker is het wel!

En dat is dan nog maar een kleine greep uit een schier onuitputtelijke aanbod. Tijd voor een Aziatische franchise van Primavera zou ik zeggen. Of, zoals ze daaro zeggen 七尾旅人 – 夜、光る!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author3 Responses to Go East!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑