Live

Published on juni 1st, 2016 | by koenraadpss

0

Graham Nash, de dr. Spock van de popmuziek

Heb je m ook gelezen, die ingezonden brief van J.J.L. Derksen te Nijmegen in de Volkskrant van 31 mei? Deze J.J.L. uit Nijmegen viel me al vaker op met zijn werkelijk uit-steee-ken-de interventies in het publieke debat dus ik was verheugd over zijn woordmelding n.a.v. het debat over racisme, slechte omgangsvormen en door de OESO geconstateerde algehele ongedisciplineerdheid in Nederland. Lees mee:

‘De laatste generaties zijn slecht gesocialiseerd. Na de babyboomers (geboren net na de oorlog) zijn de ouders zonder religie, pedagogiek of andere ideologie aan het opvoeden geslagen en dit resulteerde in de dominantie van het onderbuikgevoel in het omgaan met de kleintjes: verwenning, bevrediging van behoeften, pretpark en achterbank domineren hierin.’

Omdat ik zelf graag zowel man en paard als namen en rugnummers noem, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een belangrijke schuldige voor dit maatschappelijk euvel naar voren te schuiven, namelijk de heer Graham Nash, geboren te Blackpool in 1942. Ze zeggen dat liedjes niet kunnen doden, maar dat ze niettemin voor een hoop ellende kunnen zorgen bewijst het door dhr Nash geschreven liedje Teach your Children. De Dr. Spock van de popmuziek adviseerde zijn vele volgelingen om kinderen niet op te voeden doch te ‘voeden met dromen’ en ze vooral niet te veel vragen te stellen. Met alle door J.J.L. geschetste gevolgen van dien.

Nochtans besloot muziekpaleis Tivoli deze aartsvader van maatschappelijke ontwrichting jongstleden zaterdag een podium te geven voor zijn gevaarlijke nonsens. Een goede gelegenheid om goeroe en volgelingen van nabij te bestuderen (wat ik dan ook deed). Onthullend! Toen deze blootvoets spelende slapheids-prediker zijn gewraakte liedje inzette, begon zeker zo’n 3/4e van de zaal mee te zingen. Ik besloot direct opnames te maken zodat degenen die meezingen voor altijd op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Met de huidige geavanceerde apparatuur moet het – na aantreden van het kabinet Wilders-Baudet I- een koud kunstje zijn om de schuldigen te identificeren en te straffen. Kijk hier:

Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑