Nu uit!

Published on juni 5th, 2020 | by Der Wolfshund

0

Hour Of Black & White Power

RUN THE JEWELS – RTJ4

Het zijn zware weken voor de mensheid. Reden voor Run The Jewels om hun vierde plaat voortijdig te droppen. Killer Mike hield vorige week een gepassioneerde toespraak in zijn geboortestad Atlanta, terwijl EL-P zijn onmacht verwoordde door te zeggen dat het uitbrengen van muziek die er toe doet het enige is wat hij kan. En gelijk heeft hij. Iedereen moet doen waar hij goed in is.

Wat een treurnis, wat een ellende. De hele godvergeten teringtiefusklotezooi van institutioneel racisme is een wereldwijd kankergezwel waar we maar niet van afkomen. Van de vreselijke voorbeelden die het nieuws momenteel domineren tot het keer op keer in de prullenbak belanden van je sollicitatiebrief omdat je achternaam ‘buitenlands klinkt’. Over kanker gesproken, misschien kan de wetenschap beter op zoek gaan naar een middel dat domheid geneest. Wellicht dat dat andere geneesmiddel dan vanzelf volgt.

Maar hoe is RTJ4? In al zijn dystopische grimmigheid FAK-KING GE-WEL-DIG ! ! !

EL-P en Killer Mike nemen geen blad voor de mond als het om de huidige stand van zaken in Amerikkka en de rest van de wereld gaat. Het is een kei-Amerikaanse plaat maar inhoudelijk bestrijkt hij de gehele aardkloot.

De teringtiefusKKKlijers van de wereld, meestal in de vorm van verwende en verongelijkte babyboomers, lijken zich te hebben gewapend voor een laatste gevecht om ‘hun rechten privileges’ te verdedigen, voordat een jongere en wereldser ingestelde generatie het roer overneemt. Want wat weet de jeugd nou? De tactiek lijkt er eentje te zijn van de verschroeide aarde. Als de boomers niet kunnen krijgen waar ze denken recht op te hebben dan helpen ze nog liever alles naar de kloten. Niet als het aan EL en Mike ligt.

EL en Mike blaffen en spugen hun apocalyptische raps over de smerig harde beats van EL-P met de lenigheid van acrobaten. Als het niet zo fakking vet was zou je er mismoedig van worden en niet naar luisteren Het is zo majestueus miserabel dat je zin krijgt om shit te slopen. Maar dan wel shit die het verdient om gesloopt te worden, zoals racisme en roofkapitalisme en niet de mooie dingen die we zouden moeten delen en samen van genieten.

Zoals bij elke plaat van RTJ hebben ze voor nummer 4 ook de hulptroepen weer opgeroepen. Deze keer met gastoptreden van o.a. Zach de la Rocha, Josh Homme, Pharrell Williams en Mavis Staples.

Run The Jewels en hun verbale medestrijders op RTJ4 verkondigen meer waarheid dan menig nieuwssite en bieden meer troost dan welke wereldleider ook. Als de rellen en demonstraties van de afgelopen weken en heel fakking klote 2020 een soundtrack nodig hebben dan is het Run The Jewels 4.

RTJ4 is gratis te downloaden, op RUNTHEJEWELS.COM met als extra optie een donatie. Doe je ding, doe wat juist is.

Comments

comments


About the Author

Der Wolfshund - a.k.a. Barry Hofstede - is an independent writer. His work includes: theatre plays, short stories and song lyrics. He's also a columnist and story teller. Besides that, he's an avid record collector, part time rock star and deejay.Comments are closed.

Back to Top ↑