Live

Published on juli 20th, 2016 | by Frank

0

Spoorboekje voor Indietracks 2016

Nog twee weken en dan begint het feest der indiepoppers! Voor de 10e keer verzamelen zich op Indietracks weer alle anoraks die zich in hun knapste jurkjes hijsen met bijpassende laarzen. De heren zijn op hun beurt weer te vinden bij de mini-brouwerij met veelkleurige ales. Alles op de gewenste engelse biertemperatuur: Lauw. En natuurlijk 50+ bandjes uit verschillende muzikale hoeken; pop, punk, disco, electro allen met het voorvoegsel indie. De tickets zijn in de tas, campingplaatsje geregeld en het affiche is nagelopen op pareltjes. In voorgaande jaren waren er naast de “grote namen” als Camera Obscura en Pains of Being Pure at Heart heerlijke ontdekkingen als The Manhattan Love Suicides,  Zipper, Rodney Cromwell, The Luxembourg Signal en The Fireworks.

De vondsten tot nu toe zijn oudgedienden (in een nieuw jasje), bands van overzee en Saint Etienne. Die laatste is de grote naam op dit affiche. Eigenlijk te groot, ook wel over het hoogtepunt heen maar één om naar uit te kijken.

The Lovely Eggs

Volgens mij al voor een derde keer te gast. Dit zeer sympathieke echtpaar maakt vrolijke punk-rock, waarbij de teksten de ear-catcher zijn. Luister maar eens naar het trippy reis van Oh the Stars, of naar als die alledagelijkse onzekerheden op ‘don’t look at me (I don’t like it)’. Zoveel vrolijkheid op een podium kan irritant zijn, maar met zulke heerlijke liedjes is er geen ontkomen aan. De liefelijke eitjes zouden een vaste plek op Indietracks krijgen!

The Charlie Tipper Conspiracy

Charlie-Tipper-Conspiracy SaaaiDoor het begeleidende beeldmateriaal was ik wat vooringenomen bij de kennismaking. Wat kon er nou voor sprankelends uit deze oude mannen komen. Nou, één van de beste popliedjes bijvoorbeeld. ‘They made in the crime’ heeft voor mij alles wat een indieoorworm nodig heeft. Een ingespireerd orgeltapijtje en een loom gitaartje wordt aangevuld met de toonlosse zang van Tim Rippington. Wat volgt is een aanklacht tegen sommigen die nog steeds moeite hebben met de herenliefde. Met ‘Election Disco Blues ‘ laten ze zich horen als de juiste opvolgers van de The Happy Mondays. Evenveel valse nootjes als Shaun Ryder, dansbaar en met een sneer naar al die gelikte politiek verkiezingsavondjes. Nou komt de Charlie Tipper Conspiracy ook niet uit het nix. Een bio laat de deelname aan een flink aantal imponerende bands zien. Zanger Tim zat eerder in The Flatmates en Beatnik Filmstars en guitarist Jon Kent was mede-oprichter van de Groove Farm. Dus bias maar eens snel aan de kant.

 Expert Alterations

Expert Alternations wordt de verrassing van dit jaars Indietracks (of niet).  Het retehoge tempo dat ze in elk nummer gooien zal op het podium lastig worden vol te houden. Als Baltimore’s finest daarin slaagt, dan wordt het feest met nummers als ‘Don’t want to go’ en ‘Sort out’. De Slumberland Records labelgenoten van onder meer Veronica Falls, Terry  Malts en PobPaH zijn op hun eerste tour door de UK.

Verzamelaar
Een keuze van drie uit 50+ maken is arbitrair. Neem het zekere voor het onzekere en download snel deze verzamelaar. 51 liedjes voor €4 (of meer). Alle inkomsten voor de reparatie van de stroomtreinen op het Midland Railway Centre.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑