Live

Published on mei 22nd, 2014 | by snoeischaar

0

Longen uit het lijf: Duchess Says

Ai ai ai, gisterenavond was er opnieuw zo’n veelbelovend midweeks concert in Db’s.  Zo verlokkelijk als de tyfus natuurlijk, maar voor de werkende mens  lang niet altijd haalbaar. Gelukkig was onze razende reporter Fisheye Gumbo ter plekke om verslag te doen:

Het mooie van dB’s is dat je bij binnenkomst de bandleden al vaak kunt spotten in de ‘Kantine’ . Ze zijn vaak gemakkelijk te herkennen, zeker als je er wat vaker komt; dan ken je de harde kern die er altijd is, je bent vertrouwd met de roedels mannen van middelbare leeftijd die er met hun coverbandje oefenen, dus dan zijn de nieuwe gezichten automatisch die van de band die die avond gaat optreden.

Gisteren was dat ook zo. Maar 1 meisje uit het clubje van “de band” keek me met zulke grote ogen aan dat het gewoon opvallend was. En ja hoor, dat bleken de ogen van Annie-Claude Deschênes te zijn, de zangeres van DUCHESS SAYS. De hoofdact van de avond.

duchess8

En die blik hield ze ook later heel het concert vast. Dat houdt je wel bij de les, dat kan ik je wel melden.

duchess9

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van ze gehoord en ik was meer op de tip van Jeroen dB’s afgegaan: ‘vorige keer was het ook heel goed”. En deze keer dus ook, beste concert van dit jaar sowieso, en meteen ook de eerste misser van LGW Maiday, waarom staan ze daar niet (ook)?
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ww1lZJF9uug]

Concert gisteren had alles wat een goed concert moet hebben: verrassing, gedrevenheid, overdondering en niet te vergeten goede muziek natuurlijk. Maar vooral een maniakale frontvrouw die het geheel opstuwde naar grote hoogte. Vaker in het publiek dan op het podium, allerlei snoeren en stekkerdozen achter zich aan trekkend, zonder een noot te missen! Op een gegeven moment ging ze mensen het podium op duwen, zodat er op een gegeven moment 5 of 6 fans schaapachtig op het podium stonden te dansen, terwijl mevrouw door de zaal tijgerde. En nogmaals; zonder een noot te missen.

duchess2
Schaapjes op het droge…

duchess3
…Waar even daarvoor Annie nog haar longen uit haar lijf zat te schreeuwen.

Uit Montreal komen ze dus, Franstalige  Canadezen, en hun live-reputatie is al vaak geroemd bleek bij een internetzoektocht achteraf. Ik kan dit volmondig beamen. Gaat dat zien dus! , als je in Frankrijk, Portugal of Spanje bent de komende tijd.

duchess1

 

Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑