Live

Published on mei 5th, 2012 | by debramster

8

Madchester in Glasgow deel 1, Unhappy Fridays

Knap. De 02 Arena is erin geslaagd om voor de concerten van gisteravond de enige toondove geluidsman van Schotland in te huren. Zowel Inspiral Carpets als Happy Mondays klonken daardoor alsof ze in een hulle grote badkamer stonden.

De Inspirals deden hun naam eer aan. Door de slechte zaalgeluid heen hoorde je een (komptie) geinspireerde band spelen. Het spelplezier droop ervan af en die nummers blijken niet verpest te kunnen worden door een knoppenprutser. De band had er zichbaar plezier in. Misschien ook omdat ze vooraf samen gewinkeld hadden in de lokale modwinkel en fijn hun poloshirtjes afgestemd hadden. Al met al een lekker voorprogramma.

Image

Dan de headliners. Rowetta kwam al shinend op met zweepjes en al. De rest van de band slenterde en nogal ongeïnteresseerd achteraan. Maar dat hoort bij die band. Ik herrinner me een concert in Paradiso in 1990 waar Shaun de volle 40 (!) minuten van het concert met zijn rug naar de zaal zong. Maar toen had het nog wat bravoure. Gisteravond stond er een stel uitgebluste oude kerels gewoon een trucje te doen. En nog een slecht trucje ook. Kenners konden uit de geluidsbrei de bekende nummers ontcijferen, maar met moeite. Het was in een woord een aanfluiting. Deze band speelde niet uit het hart, maar uit de portemonnee. Zelfs met een lekker bakkie op was het niet te pruimen. Ik loop niet vaak weg bij concerten, maar gister dus wel.

Het goede nieuws: een slechte generale belooft een goede premiere of zoiets. Vanavond kan in ieder geval alleen maar beter. Morgen meer, reken ook op een uitgebreide recensie van de sanitaire faciliteiten in Schotse clubs.

Comments

comments


About the Author8 Responses to Madchester in Glasgow deel 1, Unhappy Fridays

  1. Pingback: Tuesday Night Party People | KETTINGZAAG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑