Nu uit!

Published on februari 15th, 2015 | by debramster

1

Muziek voor na de kerkdienst

Op deze dag des heren even wat aandacht voor een muzikant met de naam van een geestelijke. Ik bedoel natuurlijk Father John Misty. De ex-drummer van Fleet Foxes, die eigenlijk Joshua Tillman heet, heeft namelijk een fijne plaat uit.

In de naam van de vader etc.

I Love You, Honeybear leent zich bij uitstek voor beluistering op een verloren zonnig zondagmiddag als vandaag. Met een stemgeluid dat het midden houdt tussen Don McLean en John Grant zingt de Father ons toe over zaken als Ware Liefde, druggebruik en jezelf tegenkomen in een Ibis-hotel in Duitsland.

Mariachi

West-Coast wizzkid Jonathan Wilson heeft de boel geproduceerd. Het klinkt dus allemaal om door een ringetje te halen. Muzikaal meanderen de nummers tussen soul, kuntrie, gospel, mariachi, computergestuurde electronica uit een doosje en natuurlijk ouderwetse West-Coast hippieklanken. Een popjournalist zou een en ander eclectisch durven noemen en refereren aan Sufjan Stevens, die andere openlijk christenartiest. Maar aan dat soort flauwiteiten doen wij hier natuurlijk niet.

Meer wil ik eigenlijk niet over kwijt. O, toch: op 5 maart speelt Father John Misty met zijn band in de Tolhuistuin in Amsterdam. Doe er je voordeel mee. Of niet.

Stukje maatschappijkritiek naar de inwoner van de USA toe

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the AuthorOne Response to Muziek voor na de kerkdienst

  1. Pingback: Nog een lijstje voor 2015 - DeKettingzaag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑