Klassieker

Published on augustus 13th, 2012 | by snoeischaar

4

Nederpop om gevangenen bij te martelen

In de Guardian van eergisteren heeft een journalist zich op de Nederpop gestort, en heeft een Top 10 van belangwekkende nummers weten samen te stellen. Uiteraard bezien vanuit Engels perspectief, wat het tot een verrassend en curieus geheel maakt. Toevallig hadden een jaartje terug ook enkele Kettingzagers voor de gein een eigen NL-Top 10 samengesteld, dus is het aanlokkelijk beide lijsten naast elkaar te leggen. Welnu, ik kan je vertellen: vrijwel nul overlap!

Nog meer toeval: onlangs nog in Barcelona, bij een cerveza of twee, kwam één van de KZ-hoofdredacteuren tot de ontboezeming dat hij zijn Eerste Seksuele Ervaring had bij het aanschouwen van het clipje van Weekend van Earth & Fire (“Ik voelde iets trillen in mijn broek” ). Je weet wel, die clip met dat lullige wiegendansje van Jerney erin. Ook de Engelsman ziet blijkbaar kwaliteiten in dat nummer, want dit staat wel in zijn Top 10!


 Simply thrilled by Jerney K.!

Nog iets over de Urban Dance Squad. Nederlanders hebben de neiging om het internationale belang van UDS nogal te overdrijven. Een beetje buitenlander heeft namelijk nog nooit van deze band gehoord, is mijn ervaring (sorry…). Maar, het moet gezegd, The Guardian erkent hun belang wel degelijk. De journalist neemt ze zelfs in bescherming, en slaat de spijker op de kop als hij stelt dat zij er ook niets aan kunnen doen dat het genre dat zij mede hebben helpen ontketenen (de metal-rap dus) later werd misbruikt door Amerikaanse militairen om Irakese gevangenen bij (en mee) te martelen.

Afijn, hier de lijst. Ook de comments zijn grappig. De journalist mengt zich in de discussie en wordt zowaar in de verdediging gedrongen.

Comments

comments

Tags: , ,


About the Author4 Responses to Nederpop om gevangenen bij te martelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑