Overig

Published on maart 10th, 2017 | by snoeischaar

0

Nog meer Vrije Vloer posters (deel 4, slot)

Vaste lezers weten het vast nog goed: hoe we op deze plek reeds driemaal eerder stil stonden bij een definitief voorbij tijdperk, het Vrije Vloer-tijdperk. Daarbij zetten we steevast hun fraaie posters in het zonnetje. Met enige weemoed ging dat wel gepaard, want snif.. die goeie ouwe tijd komt nooit meer terug. En vandaag dan een laatste deel … dus gun jezelf een brokje nostalgie en check eerst die eerdere stukkies nog eens, je kan ze hier en hier en hier terugvinden.  

Een paar jaar terug kwam er een abrupt eind aan de Da Capo Recordshop. Het is aan het kordaat handelen van ondergetekende te danken dat een gedeelte van het papieren archiefspul toch voor het nageslacht bewaard is gebleven. Daartoe behoren ook enkele Vrije Vloer-posters, die ik bij deze graag gratis met je deel. Je begrijpt wel: deze posters hangen weer nauw samen met de persoonlijke muzikale smaak met wijlen Michel Tersteegen, de bevlogen eigenaar van de winkel.

 

Overigens, ik ben nog steeds lid van de besloten facebookgroep ‘Ex-vrijwilligers Vrije Vloer’ en ik kan je hierbij melden dat daar vooral rust en berusting heersen. Vorig jaar vond er weliswaar nog een geslaagde reünie in Kytopia plaats, maar verders… ja zo af en toe een oprisping van een of ander individu, zoals onlangs, toen bleek dat de voormalige gevangenis op het Wolvenplein te koop staat en er naar een nieuwe invulling voor gezocht wordt. Een groepslid zag kansen voor een nieuwe plek voor de Vloer en kwam met wilde ideeën. Alleen ehm, slechts een enkel detail had hij voor het gemak buiten beschouwing gelaten… het geld.


Ook altijd veel aandacht voor lokalo’s in de Vrije Vloer, met deze xeroxed poster van Beatle Hans & his Paisley Perverts (boven) en (en de ook al wijlen) Coitus Int-bassist Heino als postermodel (onder)

 Meer welgemeende respons kwam er in die groep op de onheilstijding van begin deze maand, toen bekend werd dat de vaste voormalige penningmester/plakker van de Vrije Vloer, de legendarische Jantje Plak (welke wildplakker kende hem nou niet?), het tijdige met het eeuwige verwisseld had. Het bericht ging vergezeld van een foto met Jantje in full action. En kijk eens wat hij aan het opplakken is: een aankondiging van het (in mijn ogen ook al legendarische) Screaming Trees-concert! Yes, Mark Lanegan met zijn bolle kornuiten op de planken in Utrecht! ‘I nearly lost you there!’ Met in het voorprogramma de lokale punkband The Avengers.


Het heeft wel niks met de Vrije Vloer te maken maar deze twee Lyres-posters komen ook bij Michel Tersteegen vandaan

 

 

Comments

comments

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑