Live

Published on november 10th, 2008 | by Kettingzaag

4

Ossenaren breken tent af voor Hoekie

Ja mensen, het was me wat afgelopen zaterdag in Oss. Mannen van rond de vijftig met enig overgewicht en dito vrouwen verzamelden zich in De Groene Engel om zich te vergapen onze geliefde bas- en draaitafelvirtuoos. Ook op het podium was de gemiddelde leeftijd hoog. Vooral de zanger van Section 25 (en zaterdag dus de ersatz Ian) leek het niet lang meer te maken. Door inhuur van wat verse krachten was deze versie van Section 25 wat jonger dan die we vorig jaar in Brussel zagen. Dat kwam vooral de gitaarpartijen ten goede.

Na het best te pruimen voorprogramma Kevin Hewick, begon het tweede voorprogramma. Section 25 mocht wat eigen nummers spelen. Helaas kwam Looking From A Hiltop dit keer niet voorbij. Er was dus nog alle tijd om flink in te drinken. Dat verhoogde de feestvreugde toen ineens Hoekie hemzelf voor ons stond. En hij had er zin an. De setlist staat mij niet meer zo bij, maar het was een smakelijke potpourri van JD- en vroege NO-nummers, met als hoogtepunt Temptation. Dat nummer bewees weer zijn status van klassieker, want ook dit keer slaagde de zanger van Section 25 er niet in om het kapot te ‘zingen’. De voetjes gingen voorzichtig van de vloer, maar tot het geduw en getrek dat NO (of zelfs een NO coverband) in de UK teweeg brengt kwam het helaas niet.

Na een abrupt einde bleef het ongetwijfeld nog lang onrustig in Oss. Wij maakten dat niet mee, want de laatste trein naar ‘s Hertogenbosch gaat maar een keer per dag. In de trein bleek dat er wel degelijk echte jonge mensen naar het concert waren gegaan, uit liefde van het werk van Manchesters trots. Met een warm gevoel in de hartstreek zetten wij ons Brabants avontuur voort in zo’n gezellig Bosch café.

Comments

comments

Tags: , , ,


About the Author4 Responses to Ossenaren breken tent af voor Hoekie

  1. Pingback: Boekie van Hooky | KETTINGZAAG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑