Nu uit!

Published on mei 14th, 2016 | by debramster

0

Ric Ocasek is een nare oude man

De belangrijkste reden om volgende maand een kijkje te gaan nemen op het Konijnenholfestival te Beuningen is dat indiesensatie CAR SEAT HEADREST er zijn liedjes komt spelen. Dat zou kwa timing perfect samenvallen met de release van zijn eerste plaatje op een “groot” label. Een zure oude man steekt daar echter een stokje voor.

Car seat Headrest is de band van de 24-jarige Will Toledo uit Seattle. Tussen 2010 en nu heeft hij inmiddels twaalf (!) plaatjes uitgebracht op bandcamp. Vorig jaar heeft hij dan eindelijk bij Matador een grotemensenplatencontract getekend. Zijn eerste plaat op dat label, Teens Of Style van vorig jaar, was nog niet echt een nieuwe plaat. Het was een soort best of van de twaalf bestaande plaatjes. De echte nieuwe plaat (Teens Of Denial) zou aanstaande vrijdag uitkomen. Maar van Ric Ocasek van THE CARS mag dat allemaal niet.

Car_Seat_Headrest_Ray_Lego_artist_survey_under_the_radar

Will Toledo, vlak na zijn laatste gesprek met Ric Ocasek

Dat zit zo: Will Toledo is fan van The Cars en had voor een nummer op zijn nieuwe plaat wat muziek en wat tekst geleend van een klassieker van die band: Just What I Needed. Geen flauw nutteloos gesampel ofzo, gewoon een eerbetoon. Matador had zijn juristen aan het werk gezet om een en ander netjes te regelen met vertegenwoordigers van The Cars. Dat leek allemaal in kannen en kruiken, totdat de advocaat van Ocasek zelf vorige week kwam vertellen dat Matador met de verkeerde mensen heeft gesproken, dat er niets geregeld is en dat Ocasek niet wil dat Toledo zijn nummer gebruikt.

Het gewraakte nummer

Het origineel door een doorgesnoven Cars (Ocasek in polkadotvest)

Lullig voor Car Seat Headrest. De nieuwe plaat was namelijk al in een eerste oplage op vinyl geperst. Dat moet nu weer allemaal stukgegooid worden. De digitale release gaat wel door. Daarvoor heeft Toledo snel een vervangend liedje opgenomen, met de veelzeggende titel Not What I Needed.

Onbegrijpelijk dat een volgevreten rockster als Ocasek zo dwarsligt bij een goedbedoeld gebruik van zijn liedje door een sympathiek bandje. Voor mij reden genoeg om vandaag nog al mijn Cars-platen in de ondergrondse restafvalcontainer te mikken. Als jij een vent (m/v) bent doe je hetzelfde.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑