Live

Published on november 3rd, 2014 | by snoeischaar

0

Effe een dippie: Acid Baby Jesus

De clou van het optreden komt ergens halverwege. Ik snapte het al niet helemaal aangezien ze twee jaar terug tijdens de fameuze Fuzzbox-avond in Tivoli nog zo’n verpletterende indruk achterlieten. We schreven hier toen nog: “…. daar spatten de vonken vanaf. De gruizige Grieken van ACID BABY JESUS bijvoorbeeld, maken een akelig goeie beurt, met snelle, enthousiaste en authentieke psych-punk. Constructie door deconstructie, usances gaan door de mangel, een grote verrassing!

Nu – zondagmiddag in Db’s- horen we een hele andere band. Knap gespeelde en gezongen liedjes. Een beetje droog en zonder veel opsmuk, ja aanvankelijk zelfs een beetje ingetogen (uitgezonderd de laatste paar nummers dan , als ze plots meer op de Velvet Underground-tour gaan) . Opvallend ook hoezeer Acid Baby Jesus schatplichtig is aan Black Lips. In werkelijk alles (kledij, kapsels, gezichtsbeharing, manier van bewegen, liedjesopbouw) doen ze denken aan onze helden uit Atlanta, Georgia. Op zich is dat niet eens zo opzienbarend, want dat Black Lips flink school hebben gemaakt, dat wisten we al.

grey
Een instore bij Grey in Breda, afgelopen zaterdag

Maar dan weerklinkt er iets van een excuus: “we had a rough night in Rotterdam, last night” kreunt de gitarist.  Aha, een kater dus. Nou ja, dat hebben we allemaal wel eens, zeker op zondagen. Het verklaart waarschijnlijk waarom ze nogal op safe spelen vanmiddag. En ook waarom het optreden zo kort is. Acid Baby Jesus is waarschijnlijk typisch zo’n band die het best tot zijn recht komt rond middennacht of later, je weet wel, die geweldige mystieke schemerzone, waarin iedereen beschonken en/of aangeroerd is en waarin alle dingen gebeuren die moeten gebeuren…

Hun nieuwste single ‘Vegetable’

Na afloop een leuke verassing: hun nieuwe, tweede LP “Selected Recordings’ komt officieel half november uit, maar ligt nu al te koop. Thuisgekomen blijkt het ding barstensvol avontuur, heavy fuzz en moderne psychedelica te staan. Alle gekte die we ’s middags nog zo node misten staat hier gewoon op de plaat!

Comments

comments

Tags: ,


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑