Museum no image

Published on februari 9th, 2013 | by debramster

1

Joey Ramone’s plaatjes te koop

joey

Interessant nieuws voor mensen die van gebruikte goederen houden. De platencollectie van Joey Ramone wordt volgende week namelijk geveild. Hij bestaat uit 97 plaatjes, stuk voor stuk voorzien van een verklaring van Joey’s broer Mickey (die gek genoeg niet Ramone van achter heet) dat ze echt in de kast stonden bij die lange slungel.

Uit de omvang van de collectie blijkt dat Joey een spaarzaam man was, die zich beperkte tot de essentie. De verzameling is erg gevarieerd, maar bevat weinig verrassingen. Het meest opvallend vind ik eigenlijk de twee platen van The Human League (het album Dare en de 12″ van Fascination!) en de plaat van Genesis (de progklassieker Nursery Cryme). Die platen moeten wel guilty pleasures van Joey zijn geweest. Zijn vrienden hebben hem er vast vaak om uitgelachen als ze bij hem thuis plaatjes kwamen draaien. Waarschijnlijk verstopte hij ze dan ook, want niemand hoefde te weten dat hij stiekem zijn booty schudde op Don’t You Want Me Baby of lekker met Peter Gabriel meegierde op The Musical Box.

Joey2

Volgende week kunnen we dus meebieden op al die plaatjes. Het openingsbod is $500. Dat is iets meer dan 4 euri per plaat. Die prijs gaat vast een paar keer over de kop, maar dan heb je ook de volledige muzieksmaak van een Ramone in je kast staan.

O ja, je kunt ook bieden op andere bezittingen van Joey, zoals brillen, gitaren en zijn paspoort (!). Verder kun je bieden op zijn complete verzameling bandshirtjes en een lederen jack. Over waarom je die laatste twee items zou willen hebben wil ik eigenlijk liever niet te lang nadenken. Wat me wel opvalt is dat die Joey wel heel veel bandshirtjes had voor een volwassen man. Dat kan eigenlijk alleen maar betekenen dat zijn image geen image was, maar dat hij altijd zo eigenaardig gekleed door het leven ging. Wat ook opvalt: die shirtjes zijn in vergelijking met de platen kapotduur!

Happy bidding!

joey 3

Comments

comments

Tags: , , , ,


About the AuthorOne Response to Joey Ramone’s plaatjes te koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑